Hrvatska
Furnir povezao dvije pobjede, Alkar sedam poraza

Furnir povezao dvije pobjede, Alkar sedam poraza

Autor: Ferata.hr - Mišo Gulić Photo: AB foto digital/KK Alkar

HT Premijer liga.

Alkar je upisao i sedmi poraz u sedmoj utakmici prvenstva. Furnir je zasluženo uzeo bodove, Mandalinić i Marić su se doslovno narugali s domaćima zajedno ubacivši čak 53 koša, dok Alkar jednostavno nije imao što ponuditi u ključnim trenutcima, čime se već u ranoj fazi sezone doveo u katastrofalnu situaciju, piše portal Ferata.hr.

Pucački raspoloženo su obje momčadi otvorile susret sedmog kola, posebno prošlogodišnji igrač Alkara, a danas Furnira Mandalinić koji je bio gotovo nepogrešiv. Igralo se koš za koš, prednost se često znala seliti s jedne na drugu stranu, ali na kraju prve četvrtine više zadovoljstva na strani gostiju (24:28).

U najavi susreta poseban naglasak stavljen je na obranu, kao segment koji je bio daleko ispod svake ozbiljne razine, ali malo toga se popravilo, barem u uvodnom dijelu utakmice. Plus devet gosti su tricom raspucanog Marića ostvarili u 12. minuti, ali srećom Alkar se tada trgnuo i serijom od osam koševa stigao nadomak preokreta te tako prisilio klupu gostiju da pozove minutu odmora.

Trica Collinsa iz 17. minute donijela i toliko željeni plus, minimalan ali psihološki izuzetno važan. Konačno je profunkcionirala i obrana, nisu ni gosti mogli baš sve pogoditi, unatoč raspoloženom gore spomenutom dvojcu koji je kombinirano pogodio čak devet trica u prvom poluvremenu. Na kraju, prevrtljivih 20 minuta zaključeno je rezultatom 42:42.

Važnost dvoboja u redovima sinjske momčadi osjetila se i u trećem periodu. Alkar je funkcionirao na mahove, od dobrih do manje dobrih dionica. Jedna takva lošija goste je, može se reći, ni krive ni dužne dovela u prednost od sedam koševa na kraju četvrtine.

Trica Mandalinića na ulasku u posljednji period Furnir je odvela i do deset koševa viška, ali Alkar se pribrao i brzo smanjio na minus četiri. Dalekometnim ubačajem Gizdavčića Alkar se dvije i pol minute prije kraja približio na minus tri, ali odgovorio je Marić istom mjerom, a da neće na dobro bilo je vidljivo poslije pogođenih bacanja Karahodžića za plus osam Furnira, minutu i 50 do kraja. Na kraju sedmi poraz sinjske momčadi i uvjerljivi “fenjer” na tablici.

Alkar – Furnir 68:78 (24:28, 18:14, 12:19, 14:17)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 150
Suci: Leo Roglić, Roko Hordov, Dino Vukušić

Alkar: B. Jurela, I. Jurela, Mastelić, Gizdavčić (11), Krstanović (7), Collins (7), Šarić (9), Tomašević, Vučić (6), Došen (15), Jukić, Gilbert (13).

Furnir: Vidović (4), Krajina (8), Marić (26), Nazor, Hardnett, Kumanović, Mandalinić (27), Bjelanović (4), Rađa (2), Karahodžić (7).

Uoči početka dvoboja igrači i stručni stožer Alkara razvio je transparent podrške za Kiaru Goršić.

Standings provided by SofaScore LiveScore