Hrvatska
Furnir se razgoropadio te desetom pobjedom stigao na korak od Lige za prvaka, protiv Bosca je bilo i +30

Furnir se razgoropadio te desetom pobjedom stigao na korak od Lige za prvaka, protiv Bosca je bilo i +30

Autor: Krešimir Galić Photo: KK Furnir Dubrava

Sedma gostujuća pobjeda

Furnir je desetu pobjedu, a sedmu na gostovanju upisao u Trnskom kod Bosca. Bilo je 86:60 u utakmici koju su izabranici Jeronima Šarina s dvije trice Filipa Paponje i četiri poena Taveiona Hollingswortha otvorili s 10:0, a nakon što je Bosco uhvatio rezultatski priključak (19:19) uslijedila je serija 21:3 koja je prelomila susret. Na poluvremenu je bilo 42:25, a u nastavku su treneri nakon +30 Furnira (65:35) priliku dali i igračima koji imaju manju minutažu.

”Mislim da smo energetski odigrali dosta dobru utakmicu s dobrim trčanjem i nizom laganih koševa. Iskoristili smo i određeni umor Bosca koji nije bio na nivou kakvom je bilo ostalim susretima. Uvjerljiva pobjeda gdje su svi igrači dobili minutažu, a neki su pokazali da se na njih može računati i više. Kao i protiv Cedevite Junior tako i u ovoj utakmici uspjeli smo neke igrače više odmoriti što će biti vrlo važnu za iduću utakmicu s Dinamom”...kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

”Mogu samo čestitati Furniru na zasluženoj pobjedi koji je od prve minute pokazao da je u ovom trenutku puno bolja momčad od nas. Ozljede koje su nas zadesile ostavile su veliki trag i sigurno će nam pauza dobro doći”..kazao je Ivan Tomas, trener Bosca koji u ovom susretu nije mogao računati na Luku Babića i Luku Katuru.

Furnir su predvodili Paponja (16p, 5as) i Matej Bošnjak (15p, 11sk). Hollingsworth je dodao 13, a Filip Kalajžić 12. Kod Bosca Luka Krajnović je ubacio 12, a Toma Rukavina 10.