Hrvatska
Furnir se vraća utakmicama nakon gotovo dva tjedna. I to kakvim utakmicama!

Furnir se vraća utakmicama nakon gotovo dva tjedna. I to kakvim utakmicama!

Preko Dinama do ostanka.

Gotovo dva tjedna od posljednje utakmice u HT Premijer ligi košarkaši Furnira započinju dodatne kvalifikacije za ostanak u elitnom razredu naše košarke. Suparnik Lavovima je Dinamo koji je u zanimljivom finalu Prve lige tijesno poražen od Cedevite Junior. Bolji iz dva susreta koji se igraju na međusobnu koš razliku igrat će sljedeće sezone u HT Premijer ligi.

Prva utakmica na rasporedu je u srijedu, 12.svibnja od 18 sati u KC Dražen Petrović, a uzvrat tri dana kasnije (subota, 18.00) u Dubravi.

”Definitivno nas očekuje jedan zanimljiv dvoboj u kojem se nadam da će Furnir izaći kao pobjednik i sljedeće sezone nastupati u HT Premijer ligi. Po meni bi trebala presuditi naša veća količina jačih utakmica koje smo mi igrali ove sezone u odnosu na njih. Veseli nas činjenica da nemamo nekih većih ozljeda i da smo se dobro pripremili za Dinamo. Njihove tri međusobne utakmice s Cedevitom Junior su im predstavljale priličan napor i kroz tu neku fizičku komponentu koja bi trebala biti na našoj strani vidimo određenu prednost. Ako budemo na nivou na kojem smo bili dobrim dijelom u posljednje vrijeme i budemo se držali dogovora i zamisli na kojima radimo zadnjih desetak dana onda mislim da imamo dobre šanse da zadržimo status premijerligaša.”..kaže trener Jeronimo Šarin koji je pozorno pratio sve finalne utakmice Cedevite Junior i Dinama, a posebnu posljednju koja je odigrana u subotu

”Moj dojam je da je Dinamo bio čak i bolja momčad u te tri utakmice i na kraju krajeva vodili su većim dijelim treće utakmice i imali 12 poena razlike. Na kraju je presudila individualna kvaliteta nekih igrača Cedevite Junior. Dinamo je dobra momčad koja je cijelu sezonu imala jednu dobru kemiju. Puno su dobili dolascima Delića i Vidovića i sigurno neće biti lako, ali ja vjerujem da smo mi bolja momčad”.

”Na neki način očekivali smo Dinamo u ovim dodatnim kvalifikacijama, ali nakon njihove pobjede u drugoj utakmici sve je bilo otvoreno. Kroz ovih desetak dana mislim da smo se dobro pripremili uz jedan mali ciklus priprema. Pogledali smo njihove utakmice i vjerujem da smo se s te strane potpuno spremni”..kaže kapetan Furnira Petar Perić koji je naglasio vrline Dinama

”Imaju odličnu bekovsku liniju koju predvode Garafolić i Jurič. Garafolić je njihov najiskusniji igrač uz Delića i Torića. Naše iskustvo kroz sezonu i teže utakmice bi mogli presuditi iako to neće ništa značiti. Sigurni smo da će oni ući agresivno i puni želje za pobjedom. Dio naših igrača je već prošao ovaj način igranja na dvije utakmice i koš razliku što smo prošli prije dvije godine kada smo igrali protiv Hermes Analitice. Ove dvije utakmice su puno drugačije nego kada se igra samo na pobjedu. Već u prvoj utakmici moramo ući maksimalno i tražiti pobjedu za nešto lakši uzvrat u Dubravi”.