Hrvatska
FOTO: Zadar u zadnjoj četvrtini slomio otpor vrlo dobrih Dubravaša

FOTO: Zadar u zadnjoj četvrtini slomio otpor vrlo dobrih Dubravaša

Autor: KK Zadar Photo: Marin Sušić/HKS

Prva utakmica 16. kola HT Premijer lige

U 16. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra slavili su večeras na gostovanju kod Furnira u KC Dražen Petrović rezultatom 73:85 (21:28, 18:19, 24:18, 10:20). Momčad Danijela Jusupa tako se, nakon poraza od Splita, vratila pobjedama u domaćem prvenstvu te je sada na vrhu ljestvice izjednačena upravo sa Splićanima s omjerom 12-3.

Nakon nešto boljeg otvaranja domaćina, Jordano je dvjema uzastopnim tricama u petoj minuti donio prvo vodstvo gostima, koje je potom Žganec novom tricom povisio na 11:15. Dobru dionicu odradio je i Čampara i uz još jednu tricu Žganeca, koš Jordana te četiri poena Davisa Zadar je prvu četvrtinu zaključio sa +7, 21:28. Dubravu je, pak, na relativno visokom broju poena najviše držao dvojac Bošnjak – Karahodžić.

Početkom druge dionice Božić, Lakić, Šantelj i Davis odveli su goste prvi put na dvocifrenu razliku. No, kod rezultata 26:38,  domaći su vezali tri trice u tri napada (Kuzmanović 2, Hollingsworth) i vratili se na -5, 35:40. Tako su spriječili veće odvajanje protivnika u ranoj fazi susreta te su u svlačionice otišli s još uvijek aktivnim rezultatom, 39:47.

Sličan scenarij, no ovaj put još povoljniji za Dubravu, ponovio se i u trećoj četvrtini. Zadar je u 27. minuti imao ugodnih +11, 49:60, da bi onda ponovno dopustio protivniku prelagan povratak u utakmicu. Opet su povukli Hollingsworth, Bošnjak i Kuzmanović pa je pet poena vezao Kalajžić i Dubrava je u 30. minuti izjednačila na 63:63.

U posljednju dionicu ušlo se s  prednošću Zadra (63:65) i sve je još bilo otvoreno. Iako su Jordano, Božić i Žganec povećali zadarsku prednost, Dubrava se sve do tri i pol minute prije kraja držala na -5, 72:77. Ipak, u završnici su Božić i Drežnjak definitivno otklonili svaku dvojbu oko pobjednika bez prevelike drame.

Luka Božić susret je završio sa 20 poena, 9 asistencija i 7 skokova, dok je Antonio Jordano postigao 18 koševa. Furnir je predvodio Matej Bošnjak s 19 poena. STATISTIKA