Hrvatska
Furniru +3 za uzvrat u Dubravi, Šarin nezadovoljan

Furniru +3 za uzvrat u Dubravi, Šarin nezadovoljan

Kvalifikacije za popunu HT Premijer lige.

U prvoj kvalifikacijskoj utakmici za HT Premijer ligu u sljedećoj sezoni Furnir je kao gost slavio kod Dinama 87:84 i tako s +3 kreće na uzvrat u svojoj dvorani u Dubravi. Izuzev početne prednosti Dinama 4:0 ostatak susreta prošao je u rezultatskoj kontroli Dubravaša koji su na krilima raspoloženog Andre Isabella prvo napravili seriju 15:0, a uz njegovih 17 poena dobili prvu četvrtinu 30:18. Dinamo se brzo oporavio od početnog šoka i već u drugoj četvrtini uz razigrane Garafolića, Delića, Juriča i Nakić Vojnovića uhvatio rezultatski priključak (39:42). Na odmoru je Furnir imao +4 (50:46).

Momčad Milana Ličine prijetila je i u trećoj četvrtini kada je u nekoliko navrata stigla na minus 3, ali je Furnir s +9 ušao u posljednju čevrtinu gdje je uz koš i dodatno bacanje Isabella vodio 13 razlike (79:66). U posljednjih pet minuta nakon trice Luke Pandurića sastav Jeronima Šarina ima +12 (84:72), ali odigrao je slabu završnicu pa je Dinamo serijom 12:3 izvukao pristojan poraz koji mu daje nadu da u Dubravi u subotu može napraviti preokret i doći do HT Premijer lige.

”Apsolutno sam nezadovoljan s ovom utakmicom koja je trebala završiti s puno većom razlikom na našoj strani. Greške u završnici s izgubljenim loptama su katastrofa i premijerligaška momčad to ne bi smjela raditi. Razočaran sam kako je na kraju završilo jer smo trebali danas puno toga rješiti. Pred nama je još 40 minuta mučenja, ali ovo je nedopustivo kako su neki igrači loše reagirali u posljednjoj četvrtini" - kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

”Dobra i čvrsta utakmica u kojoj smo odradili onaj dio koji nam je bio bitan u ovoj utakmici. Moramo bolje reagirati na njihovu zonu koju su igrali 40 minuta jer ovako će nas uspijeti izloviti. Idemo u Dubravu na njihov teren, ali ja vjerujem u svoje dečke kao što vjerujem cijelu sezonu” -.riječi su trenera Dinama Milana Ličine.

Furnir je predvodio Isabell s 35 poena (šut 10/24, bacanja 11/11). Mihajlo Jerković je dodao 15 uz 7 skokova, a Pandurić 12 (5sk, 4 as, 6 izl). Kod Dinama Hrvoje Garafolić je ubacio 24 poena uz 6 asista. Marko Jurič je dodao 20, a Nenad Delić 11.