Hrvatska
Furniru derbi začelja, Hermes sve bliži ispadanju

Furniru derbi začelja, Hermes sve bliži ispadanju

Prva pobjeda Dubravaša protiv Analitičara u ovoj sezoni.

U 24.kolu HT Premijer lige Furnir je kao gost slavio protiv Hermes Analitice 89:74 i tako upisao prvo slavlje protiv Analitičara ove sezone koje su sada ostavili dvije pobjede iza sebe.

U prvom poluvremenu Hermes Analitica nije uspijela povesti, a Furnir je igrao nešto bolje pa je nakon trica Luke Pandurića i Luke Ljubičića u 13.minuti imao 10 razlike (27:17). Do odmora su se Analitičari vratili u rezultatski priključak (35:37) ponajviše zahvaljujući bivšem igraču Furnira Kristijanu Šutalu koji je u kratkom periodu ubacio 9 poena.

U nastavku je Hermes Analitica prvi puta povela u 27.minuti tricom Franka Kalpića za 50:47. Brzo su se Dubravaši preko Tramainea Isabella i Ante Smolića vratili u rezultatski prednost, a susret su prelomili četiri minute prije kraja kada je Smolić ubacio tricu, a Isabell dvicu za 76:65.

”Psihološki vrlo teška utakmica pogotovo za igrače jer su već ove sezone dva puta izgubili od Hermes Analitice. Ja sam osobno u svlačionici igračima rekao da nisam zadovoljan jer sam očekivao bolji naš nastup, ali vjerojatno taj psihološki pritisak težine utakmice je učinio svoje. Nadam se da će se te neke kočnice koje evidentno postoje otpustiti i da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati bolje. Na kraju smo pobjedili i moramo biti zadovoljni s dva boda i okrenuti se sljedećim utakmicama da pokušamo doći do još neke pobjede i pokušamo izbjeći pretposljednje mjesto.”..kazao je nakon susreta trener Furnira Jeronimo Šarin

Furnir je predvodio Isabell s 23 poena i 5 asista. Pandurić je dodao 15 uz 8 asistancija, Smolić 14 uz 9 skokova, Mihajlo Jerković 12 uz 8 skokova, a Ivan Tvrtko Majić 11 poena. Kod Hermes Analitice Šutalo je ubacio 16 poena uz 10 skokova. Ivan Svoboda i Ivan Mileković su ubacili po 15, a Kalpić 12 poena.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore