Hrvatska
Gabrijel Marić nije imao popusta za svoje dojučerašnje suigrače; Zabok slavio u Sinju

Gabrijel Marić nije imao popusta za svoje dojučerašnje suigrače; Zabok slavio u Sinju

Zabok je bio bolji, odigrao je odličnu obranu, a usto je pogađao u serijama kada je bilo najpotrebnije.

Alkar – Zabok 73:84 (19:17, 17:18, 14:23, 23:26)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo.
Suci: Josip Radojković (Split), Roko Hordov (Solin), Danijela Čanković (Zadar)

Alkar: Brocić (5), B. Jurela, Echols (13), Pralija (8), Mandalinić (7), Kučan (6), Putnik, Varence (18), I. Vučić (9), H. Vučić (7), Zukanović.

Zabok: Martinko, Krajinović, G. Marić (17), Tomas (12), Galić (3), Črnjević (4), P. Marić (8), Primorac (11), Lisica (16), Jambrović (13), Antonić, Elčić.

U obostrano dosta visokom ritmu otvoren je susret Alkara i Zaboka, pri čemu je blagu rezultatsku inicijativu imala domaća momčad. Zabok je minutu prije prvog mini predaha preokrenuo, ali vrlo brzo se domaći vraćaju i tricama prednost sele na svoju stranu.

Uvodnih pet minuta bilo je za brzi zaborav što se tiče igre Alkara, što je izravna posljedica i odlične obrambene igre gostiju, ali Zabok je barem u napadu pogađao i tricom Galića iz 15. minute pobjegao na plus sedam, koliko je bilo i minutu kasnije, nakon čega se Alkar ipak pribrao te do odlaska na odmor uspio preokrenuti (36:35).

Slično kao i u drugoj četvrtini Zaboku je pripalo prvih pet minuta u kojima su se serijom 11-2 ponovno stigli na višak od sedam koševa, samo što su ga sada znali zadržati. Trećom tricom Lisice u nastavku Zabok je ostvario i višak od devet koševa, Alkar nije imao rješenja, dosta se mučio za svaki koš, a sve to rezultiralo je minusom od osam koševa uoči četvrte četvrtine.

Tricom raspoloženog Gabrijela Marića gosti odlaze na dvoznamenkastu prednost, sinjska je momčad tonula sve dublje i sedam minuta prije kraja brojala minus od 14 koševa. Četiri i pol minute prije kraja postalo je jasno da će gosti slaviti pobjedu, Jambrović je tricom odveo Zabok na plus 15, od čega se Alkar nije mogao oporaviti.