Hrvatska
Garafolić: Škrljevo je favorit, vratimo se prvotnom cilju, Jazine se pojačavaju

Garafolić: Škrljevo je favorit, vratimo se prvotnom cilju, Jazine se pojačavaju

Hermes i Škrljevo otvaraju 14. kolo HT Premijer lige.

U prvoj utakmici 14.kola HT Premijer lige Hermes Analitica će danas s početkom u 18 sati ugostiti Škrljevo. Zagrebačka će momčad i ovaj susret kao domaćin igrati u KC Dražen Petrović, a razlog je prijenos utakmice na Arenasportu. Nakon prošlotjednog poraza od Zaboka kao da je želja za plasmanom u doigravanje stavljena malo po strani ”Bili smo uvjereni da možemo dobiti tu utakmicu, ali smo odigrali zaista jako loše. Oni su imali petnaestak skokova u napadu i nakon tog poraza mislim da se moramo vratiti našem osnovnom cilju, a to je ostanak u ligi. Nismo osjećali taj pritisak da moramo dobiti utakmicu, a sigurno bi bilo lijepo izboriti doigravanje. Za to će nam ipak trebati više pobjeda nego za ostanak u ligi”..ističe bek Hrvoje Garafolić koji naglašava da je ostanak još daleko ” Evo vidimo primjer Jazina koje mijenjaju roster i pokušavaju popraviti prvi dio. Sigurno imaju šanse doći do tih pet ili šest pobjeda. Mi imamo dobar raspored što se tiče domaćih susreta, ali istio tako je činjenica da smo mi ove sezone samo jednu utakmicu dobili kao domaćini”.

Igranje domaćih utakmica u KC Dražen Petrović sigurno nije prednost Analitičarima ”Mi se osjećamo super u Domu Dražena Petrovića jer je tamo gušt igrati utakmice, ali to ipak nije dvorana gdje mi treniramo. U posljednjim utakmicama dosta osciliramo i ako želimo pobjeđivati moramo se vratiti našoj igri koja se bazira na kolektivnoj obrani. Škrljevo je za nas vrlo nezodan suparnik koji je nas je ove godine dva puta dobio i oni su bolja momčad od nas. Da bi dobili tu utakmicu moramo zaustaviti njihovu vanjsku liniju, a tu prije svih mislim na Konjevića, Stipčića i Štembergera. Oni u ovaj susret ulaze kao favoriti, a mi želimo pokazati puno bolju igru nego što je bila protiv Zaboka i u posljednjim utakmicama protiv njih”

Iako se to puno ne ističe Hrvoje nam je naglasio nepremostiv problem za njegovu momčad ” Činjenica je recimo da Škrljevo trenira više od nas, a za nas su ove utakmice u tjednu veliki problem, jer jednostavno dio naših igrača uključujući i meni izravno s posla dolazi na utakmicu. Nadamo se i brzom povratku Španje, jer nam je svaki igrač dragocjen”..zaključio je ovaj razgovor bek Analitičara koji vjeruje u uspješan nastavak sezone koju je obilježio uspješan prvi dio s pet pobjeda i čini se ukoliko bi se ponovio takav drugi dio da bi doigravanje bilo realno ostvariv cilj za momčad trenera Tonija Radića. 

25.01.2018. 18:00 Hermes Analitica - KK Škrljevo (KC Dražen Petrović)
27.01.2018. 17:00 KK Vrijednosnice Osijek - KK Zagreb
27.01.2018. 17:00 GKK Šibenik - Zabok
27.01.2018. 19:00 KK Ribola Kaštela - KK Alkar
28.01.2018. 17:05 Zadar - Cedevita
30.01.2018. 17:00 Cibona - KK Jazine