Hrvatska
Garafolić tricom srušio Zadra, Dinamo izborio majstoricu

Garafolić tricom srušio Zadra, Dinamo izborio majstoricu

Autor: 057info Photo: KK Dinamo/Luka Batelić

Drama u Draženovom domu

Košarkaši Zadra izgubili su još jedan triler ove sezone - u neizvjesnoj drugoj utakmici četvrtfinala HT Premijer lige protiv Dinama, u kojoj su najprije vodili, a zatim stizali zaostatak, u posljednjih 20 sekundi ušli su s prednošću od dva poena. Najraspoloženiji pojedinac utakmice Hrvoje Garafolić uzeo je loptu, potrošio 18 sekundi i preko ruke Davisa pogodio tricu za pobjedu 77:76.

U prvoj četvrtini Zadar je bio bolja momčad, iako je povratak domaćina nakon zaostatka 7:22 pokazao da u Zadrovoj igri ima dosta pukotina. Sasvim solidna prednost prenesena je u drugo poluvrijeme (34:41), kada kreće nagli uzlet domaćina i potop Zadrana. Nervoza je s trenera domaćina Anzulovića (tehnička u prvoj četvrtini) prešla na Božića i Ramljaka (tehničke zbog prigovora), ali uz sve probleme Zadar je ponovno dohvatio vodstvo, uključujući i ono nakon dva slobodna bacanja Božića 20 sekundi prije kraja. Garafolić je uzeo loptu, pogodio tešku tricu i zapalio Bad Blue Boyse, koji su većim dijelom utakmice nosili momčad koja je „sveto ime" ponijela 2020. godine, prije toga poznata kao Rudeš, piše portal 057info

Najbolji igrač utakmice bio je Garafolić, ali presudila je širina momčadi, jer se Anzulović oslanjao na veći broj igrača nego Jusup. Još jedan „povijesni" šut za tri poena od 17 posto (5-30) bio je naravno izravni krivac za poraz Zadra, iako on govori i o nemoći da se kroz igru u reketu dođe do potrebnih koševa. Dinamo će i u trećoj utakmici u srijedu zasigurno koristiti činjenicu da Zadar nema šutera, a na Jusupu i momčadi je da pronađu rješenje za njihovu obranu, ali i obrane Cibone i Splita kojima se nadaju u nastavku natjecanja.