Europa i Svijet
Gaučosima prvo mjesto skupine B

Gaučosima prvo mjesto skupine B

Autor: Teo Cilar

Rusija došla do egal završnice, a onda su nestali s terena.

Argentina je u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto skupine B bila bolja od Rusije rezultatom 69:61 (12:17, 27:16, 14:7, 16:21). Obje su se reprezentacije plasirale u drugi krug a tamo ih čekaju Poljska i Venezuela. 

Bila je ovo jedna ne pretjerano lijepa utakmica, a Rusija je krenula bolje i dobila prvi period s 17:12. Argentina je u drugu četvrtinu ušla puno bolje, razigranije i puno bolje u obrani. Donijelo im je to preokret i obečavajućih plus šest na poluvremenu. Treću četvrtinu će i jedni i drugi htjeti čim prije zaboraviti, posebno Rusija koja je u tom periodu zabila svega sedam poena, a Argentina duplo više za plus 13 uoči odlučujuće četvrtine. 

Rusija se nije predavala i uspjela je stići do egal završnice. Polaganjem Andreia Sopina na 39 sekundi do kraja došli su na samo minus dva, 63:61. Uzeo je tada stvari u svoje ruke Facundo Campazzo. Prvo je na 28 sekundi do kraja zabio za vodstvo Argentine 65:61, da bi odmah potom ukrao loptu Sopinu. Bio je fauliran pa je pogodio dva slobodna bacanja za 67:61. Andrey Zubkov je promašio tricu, a točku na i stavlja Patricio Garino zakucavanjem na samom kraju. 

Campazzo je predvodio Argentinu s 21 poenom, 7 asistencija, 6 skokova i 3 osvojene lopte. Luis Scola je ubacio 13 uz 8 skokova, a isti broj poena uz 4 skoka djelo su Marcosa Delie. Zubkov kod Rusije 18 poena, 7 skokova i 3 asista, a 13 je ubacio Nikita Kurbanov i tome pridodao 4 skoka.