Hrvatska
Gdje ste bili kada je Božić bio na nultoj razini, bez kluba i zaboravljen od svih?

Gdje ste bili kada je Božić bio na nultoj razini, bez kluba i zaboravljen od svih?

Autor: Branko Tabak Photo: KK Zadar/Josip Begonja

Za promjenu neka Luka dobije još jednog suigrača svoje klase

Arijan Lakić odlazi put rodnog Beograda, u Partizan. Taj je odlazak teško pao treneru Zadra Danijelu Jusupu, zaplakao je, ali se predao nije. Krenuo je dalje, baš kao što mu je nakon prve zajedničke sezone i naslova prvaka Hrvatske rekao Lakić - nastavio je raditi i stvarati. Prvi potez - dovođenje kapetana Splita Mate Kalajžića.

Lakić je uz Luku Božića primjer koji pokazuje koliko se kvalitetno radi u pogonu Danijela Jusupa u kojem osim kolektivnog uspjeha igrači podižu kvalitetu svoje izvedbe i cijenu na višu razinu. 

Isto vrijedi za Darija Drežnjaka, Lovru Mazalina, Marka Ramljaka, Karla Žganeca...

Stručnjaci koji nisu sudjelovali u njihovom sazrijevanju, napose Božićevom, kroz medije šalju poruku kako je vrijeme da se najbolji igrač Zadra, Hrvatske i regije odmakne od Jusupa,

Pa okrenimo ploči i recimo kako je vrijeme da Luka u Zadru dobije suigrača koji će uz kvalitetan rad naslonjen na nevjerojatnu energiju koju Zadar crpi iz svog košarkaškog nasljeđa stabilizirati jedan hrvatski klub na regionalnoj košarkaškoj karti i omogućiti mu iskorak prema Europi. 

Ostanak Luke Božića u hrvatskoj košarci nije samo interes Zadra, na kraju krajeva da nije njega teško bi se košarka probila do mainstream medija. Luka u Zadru ima status košarkaškog Boga, iskoristimo to i podignimo interes za košarkom u Hrvatskoj. Najlakše je Božića sada usmjeravati prema drugim sredinama uz poruke da mora vidjeti može li igrati na višoj razini. Gdje ste bili kada je bio na nultoj razini, bez kluba i zaboravljen od svih?