Hrvatska
General Vasilije Mitu poražen na Jarunu, slijedi Masters

General Vasilije Mitu poražen na Jarunu, slijedi Masters

Autor: HKS

HEP 3X3 Basketball Tour 2017. završio je svoj odličan ovogodišnji niz u Zagrebu.

Zagrebački Jarun je nakon odlične Koprivnice, bio ovogodišnji odabir zagrebačkih haklera i posljednja destinacija HEP 3x3 Basketball Toura 2017.

Turnir je na prekrasnom zagrebačkom Jarunu trajao do kasno u noć, a gledatelji su uživali u zaista sjajnoj košarci, odličnoj zabavi i zabavnom programu. Bilo je tu natjecanja u svim dobnim kategorijama. Prekrasno je bilo vidjeti puno djece mlađih dobnih uzrasta koji su strpljivo čekali svoj red za hakl. Atmosfera je bila sjajna, te su hakleri i haklerice sa jučerašnjeg HEP 3x3 Basketball Toura na Jarunu ponijeli sjajne uspomene.

Dokaz kvalitete turnira, a ujedno i iznenađenje svih sudionika bio je sudački par. Naime kao i u Koprivnici, podršku Touru svojim sudačkim znanjem i kvalitetom dali su naši poznati košarkaški suci: euroligaški sudac i ujedno licencirani FIBA 3x3 sudac Tomislav Prpić i sudac A1 lige Hrvoje Jurković.

U16 turnir osvojila ekipa "Mamba Squad" koja je nastupila u slijedećem sastavu: Stjepan Kalamiza, Luka Krajnović, Borna Pavičić i Marko Suknaić. Dečki su u finalu pobijedili ekipu "Ball Hogs" rezultatom 16-6.

U natjecanju za najmladje pobjedu je odnijela ženska ekipa "Zagi" koja je nastupila u sastavu: Ivona Jakovljević, Ivana Škeva, Marta Terze i Klara Bišćan.

Seniorski dio turnira osvojila ekipa "Dubrava" koje u finalu pobijedila ekipu "General Vasilije Mitu" rezultatom 20:16. Pobjednička momčad nastupila je u sastavu: Kristian Čajo, Filip Tomić, Božo Ivanković te Tomislav Bošnjak koji je ujedno proglašen za najboljeg igrača turnira.

Čestitamo pobjedničkim ekipama na pobjedama i vrijednim nagradama sponzora Toura; HEP, HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA, NIKE, LENOVO i OŽUJSKO.

Hrvatski košarkaški savez se zahvaljuje partnerima ovogodišnjeg Toura, te svim sudionicima, gledateljima, sponzorima, Hrvatskoj turističkoj zajednici te sportskim djelatnicima koji su podržali projekt.

Turnirom na zagrebačkom Jarunu je završio ovogodišnji HEP 3x3 Basketball Tour.

Sada slijedi Masters u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje ćemo svi moći uživati u košarkaškim haklovima i majstorijama najboljih seniorskih ekipa i pobjednika po gradovima HEP 3x3 Basketball Toura 2017.