Hrvatska
Video/Foto: Generali u finalu Metkovića bolji od Statista

Video/Foto: Generali u finalu Metkovića bolji od Statista

Autor: Nikica Medak

General Vasilije Mitu iz Zagreba pobjednik je 21.izdanja međunarodnog Streetball turnira FIBA 3x3 Metković 2017. U finalu je zagrebački streetball team bio je bolji u finalu od splitskih basketaša Statista.

General Vasilije Mitu iz Zagreba pobjednik je 21.izdanja međunarodnog Streetball turnira FIBA 3x3 Metković 2017. U finalu je zagrebački streetball team bio je bolji u finalu od splitskih basketaša Statista.


Bio je to susret dviju najboljih, najpoznatijih i najuspješnijijih hrvatskih ekipa posljednih godina. Generali su slavili 18:12. i tako treći puta postali pobjednici turnira. Prvi puta slavili su 2007., a potom i 2008 godine. Nakon devet godina opet su osvojili trofej, zlatne medalje i novčanu nagradu, ovoga puta u vrijednosti 7500 kuna.


Nastupili su u sastavu: Igor Musulin,Toni Vitali, Dario Papak i Nikola Baran koji je proglašen najboljim igračem turnira. Splitski Statistima metkovski basket teren je, čini se, još uvijek nedokučiv za osvajanje posljednjih godina koliko već na njemu igraju i nastupaju. Osvojili su ček od 3500 kuna i prigodne medalje i pehar, a nastupili su u sastavu Hrvoje Marin, Duje Škaro, Toni Mindoljević i Ante Markoč. 

Treće mjesto pripalo je ekipi Tri loša iz Metković koji su bili bolji od basket ekipe beach bar Iglun 19:10 te im je pripao iznos od 1000 kuna. Za ekipu Tri loša nastupili su Josip Petrušić, Ivo Vukojević, Jovan Stefanovi i Stefan Nešković. Četvrtoplasirana ekipa Igluna nagrađena je iznosom od 500 kuna.

Odigran je i veteranski dio turnira gdje je najbolja bila ekipa Unle Drew Metković koja je obranila prošlogodišnji naslov, a u finalu su bili bolji od ekipe Basket Gradec veterani 16:7. Pobjednici su dobili ček na 1200 kuna i prigodne zlatne medalje i pehar, a igrali su u sastavu: Nikola Carević, Mislav Gluščević, Josip Petrušić i Boris Brčić. 

Drugoplasirani Basket Gradec veterani dobili su iznos od 700 kuna te prigodne medalje srebrene i pehar, a bili su u sastavu Šimun Šutić, Baldo Šutić, Marin Jurić i Leo Marinović.Treće mjesto pripalo je KK Ploče veterani koji su bili bolji od Samouništivi Dubrovnik 9:8. Trećeplasirani su osvojili 400 kuna, a četvrtoplasirani 200 kuna. Održana su i natjecanja u šutiranju trica gdje je najuspješniji bio Jure Brajković koji je osvojio 8 od 12 mogućih bodova te osvojio 500 kuna i malu statuu košarkaša. U natjecanju za šut s centra najprecizniji i najbržetočniji je bio Mislav Gluščević te je zaradio 500 kuna za taj pogodak.


Rezultati završnice veterani:

KK PLOČE VET. - BASKET GRADAC VET.                  9:12
UNCLE DREW Metković - SAMOUNIŠTIVI Dubrovnik  15:8

Za 3.mjesto:

KK PLOČE VET. - SAMOUNIŠTIVI Dubrovnik               9:8

Finale:

UNCLE DREW Metković - BASKET GRADAC VET.     16:7

Rezultati z avršnice seniori:

Četvrtfinale:

STATISTI Split - WHY NOT Metković                           16:6
VRELE DUDLE Opuzen - BEACH BAR IGLUN              3:6
TRI LOŠA Metković - CROCS Metković                       16:12
GENERAL VASILIJE MITU Zagreb - AKZ                     16:6

Polufinale:

STATISTI Split - BEACH BAR IGLUN                          17:11 
TRI LOŠA Metković - GENERAL VASILIJE MITU          6:12

Za 3.mjesto:

TRI LOŠA Metković - BEACH BAR IGLUN                     19:10

Finale:

STATISTI Split-GENERAL VASILIJE MITU                      12:18