Europa i Svijet
Giannakopoulos saga se nastavlja - tko tu koga vuče za nos?

Giannakopoulos saga se nastavlja - tko tu koga vuče za nos?

Autor: Saša Ćirić

Voljeli ga ili ne, jednu stvar mu morate priznati: s Dimitrisom Giannakopoulosom nikad nije dosadno.

Na euroligaškim parketima trenutno vlada zatišje. Momčadi koje su ispale iz natjecanja su posvećene što uspješnijem završetku domaćih prvenstava, a četiri kluba koja su osigurala završnicu uz to odbrojavaju dane do puta u Beograd. 

Van terena se odvija sapunica koja je zapela u nekakvom limbu između zapleta i vrhunca radnje. Dimitris Giannakopoulos se nakon ispadanja svog Panathinaikosa konačno može u potpunosti posvetiti otvorenom ratu s čelnim čovjekom natjecanja, Jordijem Bertomeuom. Katalonac mu nije ostao dužan, pa tako svakodnevno svjedočimo raznim priopćenjima i objavama.

Posljednje u nizu vijesti vezanih uz ovu dvojicu suvremenih vitezova su na tragu dosadašnjih - Bertomeu niže opomene i kazne, a Giannakopoulos uvrede.

Vodeći ljudi najvišeg razreda natjecanja u europskoj košarci su jučer sazvali skup izvršnog odbora dioničara natjecanja (Euroleague Commercial Assets Shareholders Executive Board - ECA Board). Na tom skupu su sudjelovali čelnici deset euroligaških momčadi, a nakon njegovog završetka su iznijeli nekoliko zaključaka koji se svode na osuđivanje Giannakopoulosovog ponašanja u javnom diskursu. Potpisnici zaključaka s ovog skupa su: Anadolu Efes, CSKA Moskva, Barcelona, Fenerbahce Dogus, Maccabi Tel Aviv, Olympiacos, Olimpia Milano, Real Madrid, Baskonia Vitoria i Žalgiris Kaunas.

Istovremeno, i Giannakopoulos je sastančio. On je jučer tokom dana obavio razgovor s Patrickom Baumannom, čelnim čovjekom FIBA Champions League, pri čemu je medijima poručio da će njegova obitelj nastaviti ulagati u Panathinaikos te da ga nema namjeru prodati, kao i da će klub nastaviti rasti. Na pitanje o mogućnosti sudjelovanja Zelenih u FIBA Champions League nije dao tako decidiran odgovor. Tvrdi kako su pregovori još uvijek aktivni, ali je napomenuo kako je to natjecanje svake godine sve više raslo te da bi s Panathinaikosom otišlo na novu razinu. 

Jedna stvar je sigurna - s ovako zategnutim odnosima na relaciji Barcelona-Atena nitko ne može biti zadovoljan. Panathinaikos je jedna od najtrofejnijih europskih momčadi u povijesti i gubitak takvog kluba bi sigurno bio velik udarac za najviši razred europske košarke. S druge strane, mogu li drugorazredni europski trofeji, kao i utakmice s igrački i financijski puno slabijim klubovima zadovoljiti apetite atenske publike koja je navikla na sami europski vrh? Ostaje nam vidjeti u narednim mjesecima.