Hrvatska
FOTO/AUDIO Gilbert nakon pobjede u Osijeku: Moramo igrati puno bolje

FOTO/AUDIO Gilbert nakon pobjede u Osijeku: Moramo igrati puno bolje

Brokeri gurali do kraja.

U 5. kolu HT Premijer liga Vrijednosnice Osijek su poražena od Zadra 69-78. 

Vrijednosnice su dobro otvorile utakmicu, igralo se "koš za koš", domaćin je poveo sa +5 što je ujedno i njihovo najveće vodstvo u utakmici za 16:11, četvrtina završava rezultatom 19:20. 

U drugoj četvrtini Brokeri održavaju prednost do rezultata 25:24, nakon toga Zadar preuzima vodstvo te prvo poluvrijeme završava rezultatom 31:37. 

Treća četvrtina je bila izjednačena i u njoj je Zadar održao prednost od sedam koševa sa poluvremena za 49:56. 

U posljednjoj dionici Zadrani ubacuju u višu brzinu i odlaze na dvoznamenkastu prednost koja je u 36. minuti iznosila najvećih +15 za 58:73. 

Do kraja utakmice agresivni Brokeri uspijevaju samo ublažiti poraz za konačnih 69:78. Možemo reći da je Zadar rutinski i "na mišiće" dobio ovu utakmicu u kojoj je bio izraziti favorit. Mlada ekipa Vrijednosnica ponovno je platila danak neiskustvu ali su sa velikom energijom dobro namučili goste iz "grada košarke". 

Izjave: 

Trener Vrijednosnica - Domagoj Kujundžić: Čestitam svojoj ekipi na fenomenalnoj borbi, mislim da smo odigrali stvarno korektno utakmicu, svi su se zalagali. Na ovaj način trebamo dalje nastaviti, pobjede sa protivnicima našeg ranga ne bi trebale dolaziti u pitanje. 

Igrač Vrijednosnica - Arijan Lakić: Igrali smo sasvim solidnu utakmicu pogotovo protiv ovakvog favorita kakav je Zadar. Prvo poluvrijeme smo igrali solidno, u drugom smo malo pali, posebno u zadnjoj četvrtini, pokušavali smo se vratiti no na kraju nije bilo dosta. Čestitam na pobjedi Zadra i nadam se da ćemo nastaviti sa pobjedama u sljedećoj utakmici.

Pomoćni trener Zadra - Ivan Perinčić: Teška utakmica nakon Mornara i Mege u Beogradu, osjetilo se da je ekipa dosta umorna, bilo je previše izgubljenih lopti. Čestitke na pobjedi, ali puno toga još moramo popraviti. 

Igrač Zadra - Dominic Gilbert: Dobro da smo pobijedili utakmicu, to je i bio cilj. Osijek je dobro igrao, gurali su nas do kraja, no na sreću uspjeli smo na kraju, ali moramo igrati puno bolje i napad i obranu. 

Vrijednosnice: Jordano 20, Kujundžić 6, Frye 14, Lakić 11, Paić 6, Kurepa, Filipović, Pavlović 1, Špehar, Porobić 6, Vedriš, Topolović 5. 

Zadar: Vuković 5, Worku 6, Mavra 14, Planinić 10, Gilbert 13, Carter 10, Palokaj, Brala 6, Junaković 9, Galloway.