Hrvatska
Gilbert: Nakon utakmice s FMP-om osjetio sam da više nema smisla

Gilbert: Nakon utakmice s FMP-om osjetio sam da više nema smisla

Autor: Branko Tabak

Zadar potvrdio odlazak mladog Australca.

- Dominic Gilbert prelazi iz Zadra u nizozemski Heroes Den Bosch. Klub i Dominic sporazumno su raskinuli ugovor i dogovorena je odšteta koju će klub dobiti za odlazak igrača, potvrdio je danas KK Zadar na svojim službenim stranicama.

Gilbert je došao u Zadar na ljeto 2019. godine te je u svojoj prvoj sezoni bio važan član ekipe koja je prvi put nakon 13 godina osvojila Kup Krešimira Ćosića. 

24-godišnju Australac s hrvatskim korijenima prošle sezone je u ABA ligi prosječno bilježio 7,3 poena i 5,8 skokova po utakmici. U HT Premijer ligi je prosječno imao 11,4 poena i 5,9 skokova po utakmici.

- Dominicu želimo sve najbolje u novom klubu. Zahvaljujemo mu se za sve što je učinio za naš klub, poručili su Zadrani. 

Portal Sport 023 donosi i reakciju samog igrača.

- Poslije utakmice s FMP-om sam riješio sam sa sobom. Osjetio sam da više nema smisla. Nisam bio zadovoljan s minutažom koju sam imao. Imam 24 godine i želim igrati. Nema se tu što puno pričati, okrećem novu stranicu, takav je život, rekao je Gilbert koji je osvajanje Kupa Krešimira Ćosića u punoj dvorani Krešimira Ćosića izdvojio kao najdraži trenutak u karijeri. Također je naglasio da je ovo samo privremeni rastanak.

- Zadar je uvijek u mom srcu i vjerujem da će nam se putevi uskoro opet sresti, rekao je Gilbert za Sport 023.