Hrvatska
Glavna vijest - povratak Arapovića, ostalo se podrazumijeva

Glavna vijest - povratak Arapovića, ostalo se podrazumijeva

Autor: KK Cedevita

Cedevita uvjerljiva protiv Vrijednosnica Osijek.

U prvoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja HT Premijer lige Cedevita je u Domu sportova pobijedila Vrijednosnice Osijek 111:67.

Gosti su se solidno držali u prvom poluvremenu. Nakon 20 minuta Zagrepčani su vodili 52:43, no onda su treću četvrtinu otvorili sa 17-6 i poslije trice Džanana Muse poveli su 69:49. U posljednjih 10 minuta ušlo se rezultatom 84:52 i pobjeda Cedevite više nije dolazila u pitanje.

Sjajna vijest za Cedevitu je što je po prvi puta ove sezone nakon duge ozljede zaigrao i Marko Arapović, koji je za 7:55 min. upisao šest poena, jedan skok i jednu ukradenu loptu.

"Osjećaj je traljav, ali ne može bolje. Platio bih sve novce što imam da sam ovaj povratak doživio ranije. Išli smo na oporavak od godinu dana, a na kraju je ispalo skoro 13 mjeseci teške rehabilitacije i zahvalio bih se klubu na strpljenju i svim ljudima koji rade u klubu što su mi omogućili povratak na teren u stanju u kojem jesam. Nadam se da ću se dizati iz utakmice u utakmicu. Napravio sam tek pet ekipnih treninga, tako da nisam još ni na 2% onog što ću biti, ali bitno da sam zdrav i onda se mogu dizati", izjavio je Marko Arapović, koji je za vrijeme dok je bio ozlijeđen sudjelovao u puno humanitarnih akcija kao predstavnik kluba. "Rekao sam da me se šalje na sve akcije koje god je moguće samo da olakšam ekipi da oni usred dva treninga i putovanja ne moraju još i to raditi, tako da sam tada više bio PR, a sad sam opet igrač."

Arapović se osvrnuo i na večerašnju igru momčadi protiv Osijeka: "Danas smo dobili s velikom razlikom, ali to su utakmice u koje moramo ući sa 100% jer, kao što smo vidjeli, u prvom poluvremenu smo bili praktički u egalu jer nismo ušli kako trebamo ući, a u drugom poluvremenu je to izgledalo realnije. Mi, kao i svake godine, idemo osvojiti Prvenstvo Hrvatske. Osim Budućnosti, mislim da nemamo poraza ove godine, tako da idemo nastaviti s time i do kraja upisati sve pobjede."

Cedevita je večeras za dva šutirala 28/39 (72%), a za tri 11/28 (39%).

U dresu pobjednika Džanan Musa upisao je 19 poena, šest skokova i četiri asistencije, Karlo Žganec ubilježio je 15 poena i šest skokova, Andrija Stipanović 15 poena, šest skokova i pet asistencija, Will Cherry 13 poena, pet skokova i četiri asistencije, Roko Ukić 12 poena i četiri asistencije, Demetris Nichols zabio je 11, a Damir Markota 10 poena.

Na strani gostiju Jimmie Lee Taylor upisao je 22 poena, devet skokova i četiri asistencije.

Cedevita – Vrijednosnice Osijek kompletna statistika

Vladimir Krstić, trener Vrijednosnica Osijek, nakon utakmice je bio zadovoljan s prvim poluvremenom: "Cedevita je zasluženo pobijedila, kao što se i očekivalo, s velikom razlikom, po meni možda malo i prevelikom. Prvo poluvrijeme smo stvarno igrali dobro napadački, a obrambeno ne. U drugom poluvremenu nam je pao i napad, a Cedevita je pojačala obranu. U drugo poluvrijeme krenuli smo s tri izgubljene lopte, tu je Cedevita prelomila utakmicu i na kraju je to bila stvar rutine. Mi ćemo se u sljedećoj utakmici boriti. To je opet nova utakmica. Probat ćemo dati sve od sebe da što duže budemo, ako je moguće, s Cedevitom u nekom egalu."