Hrvatska
Glen Davis je još uvijek igrač KK Zadar

Glen Davis je još uvijek igrač KK Zadar

Zvuči nevjerojatno, ali bivši NBA prvak Glen Davis i dalje je igrač Košarkaškog kluba Zadar!

Mjesec dana od nezapamćene košarkaške drame na Višnjiku, "Big Baby" saga još nije dobila svoj kraja, javlja portal 057info. 

- Klub je poduzeo sve potrebne pravne radnje kako bi zaštitio svoje interese. Navedeni igrač je, prema Pravilniku, suspendiran zbog odbijanja igranja službene utakmice (KK Zadar - KK Cedevita). Osim toga, sukladno Pravilniku, izrečena mu je i novčana kazna zbog odbijanja treniranja s ekipom, zbog odbijanja igranja službene utakmice, zbog nedolaska na press konferenciju te neprimjerenih izjava putem društvenih mreža kojima je naštetio ugledu i interesima kluba, rekao je direktor Željko Žilavec.

Od pravnog zastupnika kluba, zadarskog odvjetnika Rikarda Perkovića, doznaje se da se radi o novčanoj kazni u ukupnom iznosu od 155% ugovorene mjesečne plaće koja je za javnost poslovna tajna.

- Ugovor s Davisom još nije raskinut. Trenutno je pod suspenzijom u trajanju od dvije godine tijekom kojih ne može igrati za niti jedan klub. Mi smo poduzeli sve potrebne postupke, uključujući i obavijest FIBA-i, no od njegovog menadžera još nismo dobili povratnu informaciju. On je samo otišao. U narednim danima utvrdit ćemo daljnje postupke, odnosno hoćemo li pokretati tužbu zbog naplate štete. Najbolje rješenje bilo bi postizanje sporazuma između Davisa i kluba koji u ovom slučaju nije prekršio niti jednu odredbu ugovora, poručio je Perković.

Podsjetimo, Davis je početkom listopada spektakularno dočekan kao novi centar KK Zadar. No oduševljenje navijača splasnulo je nakon svega tri dana kada je odjeknula vijest o njegovom ekspresnom odlasku. Uprava kluba optužila ga je za ucjenjivanje kroz postavljanje novih uvjeta, a Big Baby im je žestoko replicirao na društvenim mrežama prozivajući u prvom redu sada već bivšeg trenera Aleša Pipana.