Hrvatska
Regija
Golemac dobio golemo pojačanje

Golemac dobio golemo pojačanje

Autor: Branko Tabak Photo: Marin Sušić

Talentirani centar hrvatske košarkaši reprezentacije Karlo Matković u nadolazećoj sezoni pridružit će se KK Cedevita Olimpija.

Karlo je u travnju 2019. potpisao profesionalni ugovor sa zagrebačkom Cedevitom, a potom je kao posuđen košarkaš nosio dres srpskog OKK Beograda a nakon toga i Mega MIS-a.

Kako javlja klub u Zmajevo gnijezdo dolazi 208 centimetara visoki igrač, koji će prvi puta od spajanja Cedevite i Olimpije koje se dogodilo 2019. godine braniti boje ljubljanskog kolektiva.

'Sretni smo što će nam se Karlo Matković pridružiti u Ljubljani nakon tri sezone koje je kao posuđen igrač iskoristio za stjecanje prijeko potrebnog iskustva. Karlo je dio Cedevita Olimpije, u zadnje dvije sezone u Megi je dokazao koliko je talentiran košarkaš, a svi očekujemo da će još više napredovati pod budnim okom našeg stručnog stožera u Ljubljani, ujedno i pomoći našoj momčadi u ostvarenju svih naših natjecateljskih ciljeva', rekao je sportski direktor Cedevite Olimpije Sani Bečirović.

Trener ljubljanske momčadi Jurica Golemac je istaknuo:

'Napokon je Karlo dospio među nas . Jako smo sretni što će nam se pridružiti. Riječ je o igraču koji ima veliki potencijal, ali je i zahvalan igrač s puno mladenačke energije koju će prenijeti na cijelu momčad. On će sigurno napredovati s nama i pomoći nam da ostvarimo naše ciljeve. Jako sam sretan i jedva čekam da se bacimo na posao i da nam se pridruži jer će se sigurno uklopiti u naš sustav brze i energične igre s puno skokova i kontakta'.

'Jako sam sretan što ću u nadolazećoj sezoni biti dio KK Cedevita Olimpija. Jedva čekam da stignem u Ljubljanu, da upoznam nove suigrače, da krenemo s pripremama i da počne nova sezona. Već sada pozivam navijače da nam se pridruže u što većem broju na domaćim utakmicama i da nas bodre', rekao je Karlo Matković.