Regija
Golemac dobio igrača kojeg je silno želio

Golemac dobio igrača kojeg je silno želio

Autor: Branko Tabak

Amerikanac potpisao dvogodišnji ugovor s Primorskom.

Slovenski košarkaški prvak Primorska doveo je u svoje redove 27-godišnjeg američkog beka Stephena Holta (193 cm, 1991.) koji je potpisao ugovor na dvije sezone.

Nakon Žige Dimeca, Holt je drugo pojačanje kluba iz Kopra, koji je u prošloj sezoni trofeje u sva četiri natjecanja u kojima je sudjelovao (Superkup Slovenije, Kup Slovenije, Drugu ABA ligu i slovensko prvenstvo). U četvrtoj godini rada Primorce čekaju novi izazove, premijerni nastup u elitnom regionalnom natjecanju ABA ligi i njenom Superkupu.

Holt je sa Sveučilištu St. Mary's (NCAA) preko Ljetne NBA lige (Atlanta) stigao u njemački Ludwigsburg. Nakon dva mjeseca vraća se u SAD-e, točnije u Cleveland Cavalierse za koje je odigrao dvije utakmice u predsezoni, a zatim se pridružio njihovoj momčadi u razvojnoj G-ligi.

U ljeto 2015. ponovno se iskušao u Ljetnoj ligi, nakon čega je otišao u Australiju (Melbourne). Vraća se u Europu, točnije Andoru. Prvi dio sezone 2016/17 odigrao je u Zaragozi. Slijedi odlazak u češki Nymburk s kojim osvaja naslov prvaka. U kratko vrijeme mijenja tri kluba (Brisbane - Australija, Ostrow Wielkopolski - Poljska, Astana - Kazahstan). S Astanom osvaja naslov državnog prvaka Kazahstana.

- Silno smo željeli Stephena u našem klubu. Iznimno nam je drago što se ispostavilo da je želja obostrana i da se odlučio pridružiti našoj mommčadi. Vjerujem da će predstavljati važan dio igračkog mozaika koji će u novoj sezoni nastaviti poboljšavati kvalitetu naše igre, rekao je za službene stranice Primorske trener momčadi Jurica Golemac.