Hrvatska
Regija
Golemac i Čakarun ostaju zajedno

Golemac i Čakarun ostaju zajedno

Autor: Branko Tabak

Zadranin produžio suradnju s Primorskom.

Primorska i Jurica Golemac nastavljaju slagati momčad za novu sezonu. Veliki posao je produženje ugovora s hrvatskim reprezentativcem Marjanom Čakarunom.

Zadranin će dres Primoraca nositi još dvije sezone. Čakarun je u prošloj sezoni bio treći strijelac kluba u ABA 2 ligi, MVP igrač slovenskog prvenstva i slovenskog kupa.

Jedan je od najzaslužnijih za povijesni uspjeh kluba koji je prošle sezone osvojio četiri trofeja (prvak ABA lige, pobjednik slovenskog superkupa i kupa i prvak Slovenije).

- Presretan sam da ostajem ovdje. Klub je sve bolji i bolji, a najbolji rezultat tomu su rezultati. Želja mi je da i u elitnom razredu regionalne košarke, ABA ligi, nastavimo rasti i prikazujemo dobre igre, rekao je Čakarunkoji je u Primorsku stigao 2017. godine. Prije toga igrao je za Manresu, Helios, Kvarner, Jolly JBŠ, Borik Puntamiku, Jazine i Zadar.

U Primorsku je stigao i 22-godišnji bek šuter Nejc Barič koji je prethodnih pet sezona igrao za Laško. U posljednjoj sezoni je postizao u prosjeku 16 poena uz 5 asistencija i 3 skoka po utakmici.