Hrvatska
Regija
Golemac nakon pobjede protiv Cibone nahvalio Zagrepčane

Golemac nakon pobjede protiv Cibone nahvalio Zagrepčane

ABA liga: Cibona - Cedevita Olimpija 78:90

Od prve minute gledali smo poprilično izjednačen dvoboj u Draženovom domu, no zadnja četvrtina pripala je košarkašima Cedevita Olimpije koji su se rezultatski odvojili i na kraju slavili nad Cibonom s 90:78 (23:25, 27:18, 21:22, 19:13). Sada nakon 9. kola AdmiralBet ABA lige Vukovi drže deveto mjesto s 12 osvojenih bodova dok je njihov protivnik trećeplasiran s dva boda više.

Momčad Cibone dobro je otvorila utakmicu i na krilima sjajnih navijača u prvih deset minuta ostvarila prednost od 25:23. Druga je pak dionica pripala gostima, pa se u svlačionice otišlo s rezultatom 43:50. Zapravo, većim dijelom susreta gledali smo ravnopravan i uglavnom izjednačen ogled. Cedevita Olimpija imala je određenu prednost, ali ništa nedostižno, barem do posljednje četvrtine u kojoj su uspješno odvojili na plus 12. Naime, u 36. minuti na semaforu je stajalo 67:79 i bilo je jasno da će dva boda ovaj puta otići za Ljubljanu.

Najučinkovitiji u redovima Cibosa ponovno je bio Lovro Mazalin s 22 poena i 5 skokova. Pratili su ga Sven Smajlagić s 19 koševa i 4 skoka te Aleksandar Aranitović koji je ubacio 10 poena, uz 5 asistencija i 3 skoka. Gostujući sastav predvodili su Amar Alibegović s 20 koševa, dodavši 4 skoka i 3 asistencije te Joshua Adams s 19 poena, 3 skoka i 5 asistencija.

Jurica Golemac, trener Cedevita Olimpije:

Kada pobijediš, sve je dobro. Čestitke našim igračima. Nije bila laka utakmica, Cibona nam je cijelo vrijeme „puhala za vratom“ i igrala odlično, pametno, brzo i čvrsto. Na kraju je rezultat 12 razlike za nas, ali realno smo se odvojili tek u zadnjoj četvrtini. Stoga, čestitam i protivniku na prikazanoj igri.

Josip Sesar, trener Cibone:

Mislim da je ovo realan odnos snaga. Cedevita Olimpija je momčad koja je slagana za Eurokup, a na kraju je njihova individualna kvaliteta došla do izražaja. To su te neke stvari koje se jednostavno ne mogu braniti, od Ferrella do Joshue Adamsa, pa Omića koji je dominantan u reketu. Oni su iz tih akcije preko njega dolazili do laganih šuteva. I njihovih dvanaest trica u cijeloj utakmici, to je jako teško braniti. Mi smo se držali do neke 28. minute, nažalost, nismo uspjeli duže. Idemo dalje, sutra nas očekuje važan susret u Dubravi, trebamo se što bolje regenerirati i već sutra u 20 sati istrčati protiv Furnira.