Hrvatska
Gorica dodala malo šuga u doigravanje i izborila majstoricu sa Zadrom

Gorica dodala malo šuga u doigravanje i izborila majstoricu sa Zadrom

Autor: Sport 023

Penal završnica.

U drugoj utakmici polufinala doigravanja prvenstva Hrvatske košarkaši Zadra poraženi su na gostovanju kod Gorice rezultatom 79:76, javlja Sport023. Serija je tako izjednačena na 1-1 te će se o putniku u finale odlučivati u majstorici u Dvorani Krešimira Ćosića.

S obzirom na stanje u kojemu su ove momčadi dočekale ove utakmicu, gdje je Gorica imala mnogo više problema od Zadra, može se slobodno reći da su Josip Sesar i njegovi igrači uspjeli šokirati momčad Veljka Mršića i prirediti veliko iznenađenje.

Točno minutu prije kraja rezultat je, nakon koša i promašenog dodatnog bacanja Onuakua, bio izjednačen, 74:74. U sljedećem napadu Borna Kapusta pogodio je fantastičnu tricu preko Onuakua za 77:74. Bio je to njegov prvi koš na utakmici, nakon kojega je Veljko Mršić pozvao time-out, kada je na semaforu ostalo tek 35 sekundi.

Kodi Justice promašio je ulaz, da bi Domagoj Vuković pokupio skok u napadu i izborio prekršaj. Krilni centar Zadra pogodio je oba penala i smanjio na -1, 77:76. Ovaj put je, 22 sekunde prije kraja, minutu odmora pozvao Josip Sesar. Gorica je uspjela potrošiti čak 10 sekundi prije negoli je Zadar napravio prekršaj na Ivanu Majcuniću, koji je bio mirne ruke s penala za 79:76.

Zadru je ostalo 12 sekundi za posljednji napad u kojemu je Mavra promašio tricu za produžetak, Lovro Mazalin je uhvatio skok u obrani i tu je priči bio kraj.