Hrvatska
Gorica dovela dva talentirana mlada igrača i iskusnog sportskog direktora, a uskoro stiže i centar, moguće i stranac

Gorica dovela dva talentirana mlada igrača i iskusnog sportskog direktora, a uskoro stiže i centar, moguće i stranac

Autor: Z.D. Photo: Šime Zelić (KK Sonik Puntamika)

Nakon dolaska trenera Vladimira Krstića i povratka u redove prve momčadi razigravača Karla Mikšića iz KK Gorica stižu brojne novosti koje je za City portal potvrdio predsjednik kluba Duško Radović.

Klub je napustio Dugogodišnji tajnik i direktor Ljubo Prgomet, koji je povezao sedam goričkih sezona kao igrač i klupski djelatnik, a  na njegovo mjesto dolazi iskusni košarkaški djelatnik Senad Beganović, 65-godišnji bivši sudac.

– Gospodin Beganović dugo je godina u košarci, aktivan je i dalje u sudačkoj organizaciji, i uspjeli smo s njim pronaći zajednički jezik u želji da pokušamo nastaviti posao koji smo započeli, koji je bio kvalitetan i dobar – kaže predsjednik kluba Duško Radović.

Starije generacije ljubitelja košarke pamte Beganovića kao suca, jer u tom je svijetu bio od 1974. pa sve do 1999. godine, nakon čega je postao opunomoćenik u HKS-u. Diplomirani je kineziolog, sa zvanjem “organizator sportske organizacije”, a predsjednik Radović vjeruje kako su sve te reference dovoljne da pomogne klubu u sljedećem razdoblju.

A kad je i to riješeno, ostalo je okrenuti se slaganju momčadi. Bez trojice važnih igrača iz prošle sezone (Kalajžić, Kapusta, Baković) , ali i s Uljarevićem, Mašićem, Majićem, Cincem, Sokolom i Miloložom iz lanjskog kadra. Čeka se i rješenje slučaja Ivana Batura, koji je između odlaska i ostanka, a uz Mikšića dovedena su još dva igrača. 

– Dolazi nam Vito Porobić, 21-godišnji bek koji je prošlu sezonu igrao u Osijeku, te 23-godišnji krilni centar Ivan Nakić Vojnović, inače sin Cibonine legende Mihovila Nakića – otkrio je predsjednik Radović za City portal, uz dodatak kako su sva trojica potpisala dugoročne ugovore, na 2+1 godinu.

Ovim dolascima roster neće biti i zaključen, jer potraga za novim igračima traje i dalje. U prvom planu je potraga za pojačanjem na poziciji centra.

– Da, tražimo novog igrača na ‘petici’, a jedna od opcija je da to bude stranac. Ali o tom potom, zasad ne bih otkrivao više detalja – ostao je pomalo tajnovit predsjednik Radović.

Tog misterioznog stranca navodno ćemo upoznati već 16. kolovoza, prvog dana priprema koje će povesti Krstićev pomoćnik Braslav Turić, budući da je novi trener dio stožera izbornika Damira Mulaomerovića.