Hrvatska
Gorica i Zadar uvjerljivim pobjedama ušli u finale memorijalnog turnira Tomislav Knežević

Gorica i Zadar uvjerljivim pobjedama ušli u finale memorijalnog turnira Tomislav Knežević

Autor: Saša Ćirić Photo: Basketball.hr (Saša Ćirić)

Jedni stotkom, drugi devedesetpeticom. Eurosuper!

U prvom polufinalnom susretu 17. izdanja memorijalnog turnira Tomislav Knežević Gorica je s uvjerljivih 100-59 svladala košarkaše Omiša. Momčad Braslava Turića, koji je u odsustvu opravdano spriječenog Vladimira Krstića predvodio ovu dvodnevnu ekspediciju, nametnula se od prve minute i već nakon 15 minuta imala visokih +27 (44-17). Omišani, koji su u last minute aranžmanu popunili prazninu nastalu odustajanjem Puntamike, nisu mogli parirati raspoloženoj i rastrčanoj Gorici. Ante Nazor je u kratkom vremenu utisnuo svoj prepoznatljiv, borbeni pečat, ali dug je put pred omiškim gusarima.
Najefikasniji u pobjedničkoj momčadi bili su centri Dino Cinac (24) i Stipe Sokol (17), dok su kod poraženih prednjačili iskusni Dino Šipić (14) i hitronogi razigravač Morris (12).


Statistika utakmice Omiš - Gorica

Drugo polufinale, u kojem su nastupili Zadar i Alkar, ponudilo je natruhe neizvjesnosti u prvih nekoliko minuta, ali tada je hrvatski viceprvak ubacio u višu brzinu i sredinom druge četvrtine otišao na visokih +23 (47-24). Ipak, Alkari Luke Bujasa do poluvremena uspijevaju posložiti redove i smanjiti na koliko-toliko prihvatljivih 16 poena zaostatka (52-36). Početak treće četvrtine je bio prava mala šahovska bitka u kojoj je prvi ubačaj viđen tek na isteku treće minute igre. Momčad Danijela Jusupa se uspijeva nametnuti fizički i malo-pomalo diže razliku do najviših i konačnih 34 poena (95-61). Zadrane je u finale odveo sveprisutni Luka Božić (23 poena, 8 skokova, 6 asistencija), a sjajnu rolu - osobito u prvom poluvremenu - imao je i Arijan Lakić (15 poena, 6 asistencija). Kod Alkara bolji od ostalih bio je veliki Imran Polutak (17 poena, 7 skokova), a dobru partiju pružio je i mladi reprezentativac Mladen Tomašević (11 poena, 6 skokova).

Statistika utakmice Zadar - Alkar


Sutra u 18:30 u utakmici za treće mjesto igraju Omiš i Alkar, dok u 21:00 na parket izlaze finalisti Zadar i Gorica.