Hrvatska
Gorica izbacila Cedevitu Junior i izborila polufinale doigravanja s Cibonom

Gorica izbacila Cedevitu Junior i izborila polufinale doigravanja s Cibonom

Autor: Z.D. Photo: KK Cedevita junior

Kapusta kao Curry!

U trećoj utakmici četvrtfinala doigravanja za naslov prvaka Hrvatske Gorica je u Domu sportova pobijedila Cedevitu Junior 72-78 i izborila nastup u polufinalu protiv Cibone.

U uzbudljivoj seriji izjednačenih momčadi i ovoga puta slavili su gosti. 

Zagrepčani danas dugo nisu uspijevali pronaći pravi ritam. Tijekom utakmice vodili su samo kod početnih 2:0, a Gorica je odmah nakon toga napravila seriju 10-0.

Unatoč tome što je Goran Filipović do velikog odmora za 15 minuta u igri zabio 14 poena, na veliki odmor Gorica je otišla s prednošću 41:30.

Sredinom treće dionice gosti su bili na +16, a u četvrtu se ušlo s 59:48 za momčad Mladena Starčevića.

Krenuo je zatim povratak Cedevite Junior. Filip Bundović sam je napravio 5-0 za zaostatak 53:59. Kasnije su Ivan Vučić i Sandro Rašić zabijali trice kojima su Zagrepčani dolazili na -5, a Bundović je u 37. minuti približio svoju momčad na jedan posjed kad je poentirao za zaostatak Vitamina 62:64.

Na -2 je Cedevita Junior bila i poslije Bundovićevih slobodnih bacanja za 64:66, no u sljedećem napadu Gorice na 63 sekunde do kraja utakmice Borna Kapusta preko ruke Bundovića zabio je tricu dostojnu Stephena Curryja.

Bitna je bila i trica Mate Kalajžića za 72:66 gostiju na 39 sekundi do završetka i Zagrepčani tako naposljetku ipak nisu uspjeli preokrenuti.

U dresu Cedevite Junior dvocifreni su bili Goran Filipović (22p i 6as), Filip Bundović (13p i 1sk; sve zabio u zadnjoj četvrtini) te Sandro Rašić (10p, 4sk i 3as).


U redovima domaćina prednjačili su Goran Filipović s 22 i Filip Bundović s 13 poena.

Uskoro opširnije...