Hrvatska
Gorica je na Gripama imala +17, Split se vratio sjajnom trećom četvrtinom i na kraju slavio

Gorica je na Gripama imala +17, Split se vratio sjajnom trećom četvrtinom i na kraju slavio

Autor: Ozren Maršić Photo: Ivica Čavka/KK Split

Miki Starčević nakon utakmice kratko izjavio: Moje mišljenje ću zadržati za sebe, ekipi Splita čestitam na pobjedi

U 19. minuti Gorica je imala plus 17, vodila s 47:30, Split je bio spor, slab, nekako bez ritma, a Ukić je "tricom" 30 sekundi prije kraja druge četvrtine smanjio na 47:33. A onda je iz svlačionice izašla neka druga momčad, za šest minuta igre "Žuti" su serijom 18:2 došli do vodstva 51:49. Probudile su se i tribine, proključale su u tim trenutcima kada je Split jurišao Gripama. 

Do kraja utakmice Gorica se pokušala vratiti, ali momčad Srđana Subotića držala je kontrolu i na kraju pobijedila s 77:74 (14:24, 19:23, 27:14, 17:13) u 7. kolu Lige za prvaka HT Premijer lige. Prvi strijelac kod Splita bio je Toni Perković s 21 poenom, odličnu utakmicu odigrao je Roko Ukić (13 poena, 5 skokova, 5 asistencija), Shannon Shorter ubacio je 13 poena i imao 9 skokova, Lovre Runjić postigao je 12 poena uz šut 71 posto...

- Izuzetno loše prvo poluvrijeme, i to u svim segmentima. Nakon poluvremena smo izašli kao druga ekipa, u prvom redu promijenili smo pristup u obrani, dobili čvrstoću i baš smo ih otpuhali s terena. Na kraju je bilo nekih odluka koje su posljedica umora, ali najbitnije je da smo ostvarili pobjedu - kazao je Splitov trener Srđan Subotić.

Teško je poraz pao gostujućem treneru Mladenu Starčeviću.

- Moje mišljenje ću zadržati za sebe, ekipi Splita čestitam na pobjedi - rekao je Starčević ne želeći ulaziti u dodatna pojašnjenja.

Razgovorljiviji od Starčevića bio je Marko Baković, koji je ubacio 11 poena i uz Dina Cinca (20 poena) i Matu Kalajžića (13 poena, 6 skokova, 6 asistencija) bio ponajbolji igrač svoje momčadi.

- Imali smo lijepu razliku na poluvremenu, ali nastavak smo loše otvorili, dopustili Splitu da se razigra, imali naših glupih grešaka. Još kad se publika uključila, nije tada lako u Splitu - kazao je Baković. 

Standings provided by SofaScore LiveScore