Hrvatska
Gorica melje i dalje

Gorica melje i dalje

Autor: kkgorica.hr

Kvarner 2010 na -60 u Velikoj Gorici.

Gorica je do 20. uzastopne pobjede u Prvoj muškoj ligi došla uvjerljivom pobjedom protiv Kvarnera 2010 rezultatom 110:50. 

Gorica-Kvarner 2010 110:50 (30:13, 28:10, 27:11, 25:16)

Kompletna statistika utakmice

Treneri Josip Sesar i njegov pomoćnik Jakov Stipanović stvorili su ove sezone moćan stroj koji odlično igra u oba smjera i melje protivnike kolektivnom igrom u kojoj se niti jedan pojedinac posebno ne ističe ali svaki daje važan doprinos u igri.

Možda je neko očekivao opuštanje u utakmici koja nije imala rezultatski značaj ali Goričani su od prve minute krenuli vrlo angažirano. Koncentriranom obranom natjerali su goste na čak 25 izgubljenih lopti koje su rezultirale s 32 koša a bilo bi ih i više da na momente domaći igrači nisu težili pretjeranoj egzibiciji. Konstantno su sjevale  goričke kontre i polukontre, atraktivne asistencije, zakucavanja, alley-oopovi i sve ono što kraljicu igara s loptom čini zanimljivom.

Poseban problem goričkih protivnika je što nikad ne znaju na koje igrače da se defanzivno fokusiraju jer tu je desetak ravnopravnih pojedinaca i uvijek će ih bar pola biti raspoloženo.

Večeras je najefikasniji bio Karlo Mikšić s 26 poena. 20 su dodali Majcunić uz 12 skokova i 7 asistencija i Baković uz 8 skokova. Penić je nadodao 16 koševa a Vrlika se zaustavio na 12 ubačaja. Kod gostiju jedini dvoznamenkasti je bio Tin Krstić s 14 koševa.

U zadnja dva kola Gorica gostuje kod ekipe Istrauni te dočekuje Podravac i nema sumnje da će trener Josip Sesar poduzeti sve potrebno za ostvarenje savršenog skora od 22-0.