Hrvatska
Gorica nanijela najteži poraz Dubravašima; Ovo nam je bio pravi šamar

Gorica nanijela najteži poraz Dubravašima; Ovo nam je bio pravi šamar

Gorica bez Batura na duži period.

Furnir je u 31.kolu HT Premijer lige u Velikoj Gorici doživio najteži poraz ove sezone. Domaća Gorica je slavila 97:58 u susretu koji je od samog starta bio jednosmjerna ulica, a Furnir je trice šutirao 5/34 (Majić 1/10).

Loše otvaranje utakmice od strane Furnira (6:21) kulminiralo je već u 5.minuti kada je klupa Dubravaša dobila tehničku pogrešku zbog prigovora sucima. Gorica je već početkom druge četvrtine nakon koša mladog Hrvoja Majcunića imala 22 razlike (38:16). Nešto bolju igru u napadu Furnira vidjeli smo sredinom druge četvrtine kada su Tramaine Isabell i Luka Pandurić kreirali seriju 11:2 i gotovo prepolovili prednost domaćina (40:27). Sastav Josipa Sesara na poluvremenu je imao +17 (44:27), a Dubravaši su uz 9 izgubljenih lopti imali i skroman šut za tricu (1/13).

Šest trica je Gorica ubacila u trećoj četvrtini, a nakon šeste koju je zabio Ozren Pavlović bilo je i +33 (73:40). Trener Furnira Jeronimo Šarin priliku je dao i igračima s klupe pa je Gorica posljednju četvrtinu otvorila serijom 11:0 i imala 37 razlike (84:47).

Goricu su predvodili Pavlović i Lovro Mazalin sa 17 poena. Ivan Majcunić i Borna Kapusta (10as) su dodali po 13. Kod Furnira koji je dva kola prije kraja i definitivno pretposljednji i igrat će s finalistom doigravanja za ostanak u HT Premijer ligi najefikasniji je bio Isabell (11). Ivan Tvrtko Majić i Luka Pandurić su dodali po 10.

”Ovo nam je bio pravi šamar nakon domaće pobjede protiv Sonika. Ako je već morao doći možda je bolje da je sada stigao da se stignemo resetirati jer smo danas igrali jako loše s velikim brojem izgubljenih lopti, promašenih zicera i trica” - kazao je kratko kapetan Furnira Petar Perić, a trener Jeronimo Šarin je naglasio,

 ”Apsolutno zaslužena pobjeda Gorice, a mi smo kada je utakmica otišla duboko na stranu domaćina dali prigodu i igračima koji manje igraju kako bi sačuvali nositelje igre od mogućih ozljeda jer znamo da nas u svibnju očekuju ključne utakmice”.

”Imali smo problema s ozljedama. Batura smo nažalost izgubili za duži period, a tu su još ozljede Ljubičića i Savića. Ostali smo na jednoj ”petici” za ovu utakmicu. Znali smo otkuda nam prijeti opasnost i pripremili se dobro za njihovo preuzimanje i sa svojom kontrom i polukontrom riješili puno stvari. Znali smo da Furnir igra i zonu i to smo u drugoj četvrtini dosta dobro rješili. U igri jedan na jedan smo ipak kvalitetniji i volio bi da Furnir i iduće godine zadrži premijerligaški status i to im od srca želim” - kazao je trener Gorice Josip Sesar.