Hrvatska
Regija
Gorica nastavlja pobjednički ples i u Alpe Adria Cupu

Gorica nastavlja pobjednički ples i u Alpe Adria Cupu

Autor: Nenad Mudrinić Photo: Nenad Mudrinić/KK Gorica

Sotka!!!

 

Košarkaši Gorice u svojoj drugoj utakmici došli sudo  druge pobjede u Alpe Adria Kupu, a donje su došli kontroliravši cijeli tijek susreta.

Bikovi su otvorili utakmicu tricama Konjevića i Majića, a poslije nepune dvije minute na semaforu je već bilo 10:2. Gosti se s nekoliko vezanih poena na kratko vraćaju u susret i poslije trice Murray-Boylesa  smanjuju na 12:11. Međutim, Sesarov stroj u prvoj četvrtini radio je punom parom i Savić tricom zaključava ovu dionicu rezultatom 32:18.

U drugoj četvrtini igrači iz Klosterneuburga zaigrali su agresivnije u obrani i dobili ovaj period igre rezultatom 22:17 pa se na veliki odmor otišlo s prednošću Gorice 49:40.

Početkom nastavka Bikovi rade seriju 14:4 i nakon trice Kapuste rezultat je 63:44. U 26. minuti tricom Cvitkovića domaćin je dosegao prednost od +20 i bilo je jasno da bodovi ostaju u Velikoj Gorici. Do kraja utakmice Goričani rutinski održavaju razliku, a s 4 vezana poena Cinca  dolaze do najveće prednosti i konačnih100:78.

U redovima Gorice bilo je čak 6 dvoznamenkastih strijelaca, a predvodio ih je Tomislav Cvitković sa 16 poena kojima je pridodao i 9 skokova. Davor Konjević je pridodao 13, Marko Baković i Karlo Uljarević po 12, Emil Savić 11, a Dino Cinac se zaustavio na 10 poena. Mate Kalajžić istaknuo ses 10 asistencija i 7 poena.

Goste je predvodio James Murray-Boyles s 23 poena.Burgemaister je pridodao 14 poena, a Bauer i Moschik zabilježili su svaki po 12 ubačaja.

Izjave 

Trener Josip Sesar: ''Mislim da smo napravili dobar skauting, ozbiljno smo pristupili utakmici i da smo do poluvremena riješiliutakmicu. Nakon toga smo pokušali rasporediti minutažu zbog važne utakmice koju igramo u subotu u domaćem prvenstvu. Sutra je odmor, rekuperacija i priprema za utakmicu protiv Škrljeva.''

Igrač KK Gorice Tomislav Cvitković: ''Prvo bih čestitao svojoj ekipi na dobroj borbi. Dobro smo ušli u utakmicu i tu smo pomislili da ćemo ih lako dobiti, ali  gosti su s evratili u utakmicu. No, mi smo i u nastavku držali nivo naše igre i došli do 2.pobjede u Alpe Adria Cupu i sad se pripremamo za Škrljevo u subotu.''

 Trener BK IMMOunited Dukes-a Chris O'Shea: ''Čestitam ekipi Gorice na pobjedi i dobroj igri. Dobro igraju i dobra su šuterska momčad. Teška utakmica za nas. Došli smo sa 7 igrača, bez visokih igrača, što se vidjelo u skakačkom segmentu igre. Mogu biti zadovoljan kako smo se borili kroz cijelu utakmicu i okrećemo se novim izazovima i utakmicama.''

 

Standings provided by SofaScore LiveScore