Hrvatska
Gorica pobjedom nad Alkarom ostala u igri za treće mjsto

Gorica pobjedom nad Alkarom ostala u igri za treće mjsto

Pobjede li Splita Goričani Žute spuštaju s druge na četvrtu poziciju.

Alkar je porazom od Gorice okončao sezonu i na kraju zauzeo desetu poziciju s devet pobjeda i 24 poraza, piše portal Ferata.hr

Gorica – Alkar 91:81 (33:20, 23:14, 17:27, 18:20).

Velika Gorica – Gradska dvorana
Suci: Josip Mikulić, Boris Hartman, Žarko Kovačević

Gorica: I. Majcunić (9), Kalajžić (12), Mašić (3), Savić (20), Sokol (4), Pavlović (2), Mazalin (18), Uljarević, H. Majcunić, Baković (12), Kapusta (11).

Alkar: Echols (11), Granić (17), Jukić (3), Kučan (8), Putnik (8), Varence (11), Tomašević (6), I. Vučić (10), H. Vučić (7), Zukanović.

Ova utakmica Alkaru nije imala nikakvu važnost, ako naravno izuzmemo onaj strogo sportski i natjecateljski dio priče, dok su Goričani s druge strane imali itekakvog interesa s obzirom na to da uz ovu pobjedu i eventualnu protiv Splita dolaze u poziciju da budu treći.

Gorica je stoga u utakmicu ušla prilično angažirano i brzo je krenula stvarati prednost kako se ne bi ni u kom slučaju dovela u poziciju da strahuje za unaprijed upisane bodove.

Taklo su domaći na kraju prve četvrtine brojali 13 koševa, dok su na poluvrijeme odnijeli čak 22 koša viška, čime je sve postalo jasno oko toga kome će pripasti slavlje.

Alkar se u nastavku trgnuo, čak je uoči posljednje četvrtine stigao na minus 12 manjka, a na kraju je susret zaključio s okruglih deset zaostatka.

Za razliku od utakmice dan ranije u Draženovom domu, momčadi Alkara su priključeni i igrači koji su u subotu imali sakrament Krizme. Trener ih je nagradio s dobrom minutažom, što su oni i iskoristili na sasvim korektan i konkretan način.

Statistika utakmice.