Hrvatska
Regija
Gorica pobjedom protiv Sutjeske izbjegla Play Out

Gorica pobjedom protiv Sutjeske izbjegla Play Out

ABA 2 liga.

Bikovi su uvjerljivom pobjedom zatvorili zadnji balon ABA2 lige na Zlatiboru. Na žalost, nije bilo dovoljno za plasman u doigravanje jer Goričani su zbog korone propustili prvi zlatiborski balon kada su im upisana 4 poraza bez borbe.

Igrači Josipa Sesara silovito su otvorili ovaj susret i predvođeni razigranim Ljubičićem već u prvoj četvrtini postigli 30 poena te otišli na +8  (30:22). U 16. minuti tricom Mašića Bikovi odlaze na +22 (47:25), no igrači Sutjeske do poluvremena ipak spuštaju razliku na -15.

Poslije velikog odmora Nikšićani nastavljaju u boljem ritmu i košem Brzoje dolaze na samo -4 (60:56). Međutim, Batur veže 4 poena u pravom trenutku, a malo kasnije Majcunić stavlja tricu i Bikovi opet imaju dvoznamenkastu prednost.

U zadnjoj četvrtini Kalajžić postiže nekoliko važih poena i Gorica je opet na +17 (74:57). Iako su se crnogorski igrači destrukcijom igre trudili vratiti u utakmicu Goričani rutinski privode utakmicu kraju i dobivaju ovaj meč 92:82.

Ovom su pobjedom Bikovi izbjegli playout u kojeg su poslali ekipu Velimira Gašića. Pobjednički su zaključili zadnji balon ABA 2 lige i sada su na omjeru 5-8. Da su odigrali 4 utakmice na 1. balonu Bikovi bi se sigurno plasirali u doigravanje jer za taj pothvat nedostaje im samo jedna pobjeda više.

Goričane je predvodio Ivan Batur s 20 poena i 4 asistencije uz 78% preciznosti. Njemu uz bok bili su Mate Kalajžić s 15 poena i 4 asistencije te Krešimir Ljubičić s 15 poena i 4 skoka. Ivan Majcunić zaustavio se na koševa.

U redovima Sutjeske najefikasniji je bio Đorđe Milošević s 29 poena 6 skokova i 4 asistencije.

KOMPLETNA STATISTIKA

VIDEO HIGHLIGHTS

IZJAVE TRENERA

Za Sesarov stoj nema odmora jer već u ponedjeljak ih čeka utakmica HT premijer lige protiv Hermes Analitice.