Hrvatska
Gorica pošteno nagazila Hermes Analiticu

Gorica pošteno nagazila Hermes Analiticu

+46

U zaostaloj utakmici 10.kola HT Premijer lige Gorica je na svom parketu nadigrala Hermes Analiticu 113:67. Susret u kojem su domaćini opravdali ulogu favorita, a Analitičari svoje misli više bazirali prema četvrtku kada kod drugoligaša Belišća traže prolaz na završni Final Eight turnir Kupa Krešimira Ćosića.

Trener Hermes Analitice Zvonimir Mravak rasporedio je minutažu na cijelu momčad, a Gorica je do osjetnije prednosti stigla u drugoj četvrtini koju je dobila 33:16. Na poluvremenu je bilo 54:34, a treću četvrtinu sastav Josipa Sesara otvorio je serijom 10:0 za +30 (64:34), a prednost je do kraja susreta samo rasla.

Lovro Mazalin s 21 poenom i 17 skokova ponajbolji kod Gorice. Karlo Uljarević je dodao 17, a Krešimir Ljubičić 16. Kod Hermesa izdvojio je Dario Gazić s 14 poena, a Bruno Perić je dodao 10.

”Otvorili smo utakmicu pod dojmom poraza u Dubravi. Malo se osjetila ta nervoza. Znao sam da će nam trebati određeni period da to prođe. Već u 2. četvrtini smo ulovili svoj ritam i do poluvremena riješili utakmicu. Ono što mi je bilo bitno da se nakon svega igrači dobro istrče, da ulove dobar ritam, da pogode šuteve, dečki su sve to obavili i ja im čestitam.” - kazao je nakon susreta trener Gorice Josip Sesar, a Zvonimir Mravak je naglasio važnost onoga što Analitičare čeka za 48 sati:

“Čestitao bih prvo igračima Gorice, zasluženo su pobijedili. Razlika je i prije utakmice bila jasna i evidentno je bilo da će Gorica pobijediti. Nama je u biti bio cilj malo sačuvati nositelje igre jer nemamo široku rotaciju, a za dva dana imamo Kup utakmicu u Belišću što bismo htjeli dobiti da se plasiramo u završnih osam. Cilj nam je bio da se nitko ne ozlijedi i da privedemo utakmicu kraju, a s mislima smo već u Belišću.”