Hrvatska
Regija
Gorica propustila sjajnu priliku protiv Sparsa

Gorica propustila sjajnu priliku protiv Sparsa

Autor: Branko Tabak

Nekoliko pogrešaka Goričana u završnici utakmice prevagnule su na stranu domaćina.

Gorica je u drugom susretu sarajevskog balona ABA 2 lige 85-84.

Domaća momčad je povela 11-0, imala 25-15, no Gorica do odmora sustiže i prestiže Sarajlije i na odmor odlazi sa sedam poena viška (45-52).

Tricama na otvaranju drugog poluvremena Sparsi vraćaju utakmicu u egal (54-55), da bi sredinom treće četvrtine i poveli 61-59.

Kapusta je tricom nakratko zaustavio nalet domaćina (61-62) čija je obrambena agresivnost otupila napadačku igru Goričana, ali ih i energetski istrošila pa su Sparsi u tren oka kombinacijom lakih poena iz tranzicije i otvorenih šuteva za tri poena stigli do prednosti (69-62).

Josip Sesar je minutom odmora i jasnim uputama pokušao probudio svoju momčad i spriječiti zatvaranje utakmice prije kraja treće četvrtine. Odgovor igrača bio je savršen. Uljarevićeva trica, odlična obrana i Majcunićev koš iz kontre i na kraju trica s Kapustunim potpisom udahnuli su život Gorici koja je do kraja treće četvrtine stigla do minimalnog zaostatka (73-72).

Sesar je i u posljednjoj četvrtini zaigrao na kartu zonske obrane. Kako je vrijeme odmicalo ruka domaćih šutera bivala je nesigurnija, no put do koša nije pronalazila ni njegova momčad. Dugo na semaforu nije bilo promjene, sve do isteka 33. minute i Kamenjaševog ubačaja ispod koša za +3 na strani domaćina (75-72). 

Nesportska pogreška na Kapusti omogućila je Gorici da u jednom napadu zabije pet poena. Uz dva Kapustina bacanja sijevnula je peta Uljarević trica iz šestog pokušaja za vodstvo hrvatskog kluba 75-77. Tricom, šestom iz sedam pokušaja, uzvratio je Gegić, koji je potom i asistirao Kamenjašu za vodstvo Sparsa 80-77.

Novi Sesarov time-out ponovno je trgnuo njegovu momčad. Ubačajima Bakovića i sjajnog Uljarevića Bikovi su ponovno poveli (80-81). 

U završnici Gegić s četiri povezana poena vraća Sparse u vodstvo 84-81, a Majcunić tricom prekida napadački post za izjednačenje 84-84. 

Odličnom obranom Baković tjera Kamenjaša na grešku u koracima, a potom i sam griješi 'koračanjem' na drugoj strani. Na ulasku u posljednju minutu Uljarević čini nesportsku pogrešku na Kamenjašu koji pogađa jedno bacanje za 85-84. U dodatnom napadu Zahiragić promašuje tricu, Uljarević uzvraća na drugoj strani na isti način.

Sparsi su krenuli u zadnji napad koji završava promašajem, ali i Kamenjaševim skokom koji tri sekunde prije kraja na liniju slobodnih bacanja dovodi Gegića. Promašio je oba, ali Majcunićev šut s centra nije našao put do koša.

Šteta! 

Uljarević je večeras postigao 24 poena, po 13 su dodali Majcunić i Baković, 10 Ljubičić, a po 9 Kapusta i Mašić.