Hrvatska
Gorica sprema spektakl i lovi polufinale

Gorica sprema spektakl i lovi polufinale

Autor: Nenad Mudrinić Photo: KK Gorica

Korak od cilja

Nema bolje pozivnice za navijače Gorice od jučerašnje fantastične utakmice i pobjede nad Cedevitom Junior. Bikovi su gostujućim trijumfom došli do izvanredne prilike da se pobjedom u Velikoj Gorici plasiraju u polufinale doigravanja. 

Utakmice je obilovala sjajnim potezima i mnoštvom trica, a u prvom poluvremenu (52:51) vidjeli smo više od 100 koševa. U dramatičnoj završnici igračima je malo zadrhtala ruka, ali Bikovi su bili dovoljno koncentrirani da utakmicu okončaju u svoju korist. Predvođeni ponajboljim bekovskim parom lige Kapustom i Kalajžićem koji igraju na reprezentativnom nivou, Goričani su nadvladali hendikep koji imaju u masi i visini pod košem. Strpljivom i kolektivnom igrom nisu pokleknuli niti u trenucima kada su Vitamini otišli na dvoznamenkastu prednost nego su skupili glave i preokrenuli rezultat.

Također, predsjednik Duško Radović i sportski direktor Ljubo Prgomet uložili su ogroman napor da u ovoj turbulentnoj sezoni još jednom dođemo u priliku da se borimo za naslov prvaka Hrvatske. Mnogobrojnim akcijama kojima se popularizira kraljica igara s loptom vratili su košarkaški život u naš grad. Uz punu dvoranu i glasnu podršku navijača samo nas još jedan korak dijeli od polufinala doigravanja i zato u subotu – svi uz Bikove!

Frano Miloloža osvajao je medalje na državnim prvenstvima igrajući za mlađe goričke selekcije, a zatim je jedan dio razvoja proveo u kadetima Cedevite: 

Vjerujem da će i ova utakmica kao i prethodna biti jednako napeta i neizvjesna. Na nama je da iskontroliramo i smanjimo broj greški iz prethodne utakmice, da odgovorimo pametno na njihovu agresivnost u obrani i na ofanzivni skok u napadu. Nadam se da ćemo na domaćem terenu pred svojim navijačima ostvariti i drugu pobjedu i ući u polufinale doigravanja.”