Hrvatska
Regija
Gorica sve bliže zoni doigravanja, na Zlatiboru 'pao' domaćin

Gorica sve bliže zoni doigravanja, na Zlatiboru 'pao' domaćin

Odlično drugo poluvrijeme.

Košarkaši Gorice pobjedom u 11. kolu ABA2 lige protiv Zlatibora iz Čajetine, domaćina ovog balona, zadržali su šanse za plasman u doigravanje ovog natjecanja. Bikovi su večeras prikazali puno smisleniju igru i potpuno zasluženo došli do novih bodova te prezentirali hrvatsku košarku na najbolji mogući način.

Prva četvrtina protekla je u nadmetanju koš za koš, a minimalnu prednost Gorici (17:16) donio je Majcunić tricom u zadnjim trenucima ove dionice. U 2. četvrtini nastavilo se s ravnopravnim nadmetanjem, a Majcunić polaganjem dovodi Goričane do najveće prednosti u prvom poluvremenu (30:23). Međutim, košem Joksimovića domaćini uspijevaju smanjiti na minimalnih 35:34 prije odlaska na veliki odmor.

Drugo poluvrijeme košem otvara Nikola Pavlović za posljednje vodstvo Zlatibora. Naime, u tim se trenucima razigrao Kalajžić koji veže nekoliko bitnih poena, a Ozren Pavlović vraća Goricu na +7 (48:41). 

Tih 7 poena činilo se magičnim jer ih košarkaši Gorice nikako nisu uspijevali povećati iako su imali nekoliko prilika. Ali onda se opet ukazao kapetan Ivan Majcunić koji početkom zadnje dionice veže dvije trice za +13 (57:44). Domaći košarkaši pokušavali su vratiti u susret, ali kombinacija zone i čovjeka tjerala ih je na isforsirane šuteve koji najčešće nisu pronalazili put kroz mrežicu Gorice. 

Tri i pol minute prije kraja Mitrović postiže tri slobodna bacanja za 62:54 i budi nadu Zlatiborcima u preokret. No, Sesarov stroj u drugom je poluvremenu savršeno funkcionirao da bi tako nešto bilo moguće. Ljubičić i Kapusta zavrtili su dva školska pick and rolla koja centar Gorice završava monstruoznim zakucavanjima i pobjednik je odlučen.

Utakmicu košem zaključava Savić  za 72:57 i najuvjerljiviju pobjedu Gorice u dosadašnjem tijeku ABA2 lige.

Kapetan Ivan Majcunić predvodio je kapetanski svoju ekipu s 20 poena i 5 skokova. Mate Kalajžić pridodao je 15 poena, 4 skoka i 2 ukradene lopte, a Krešimir Ljubičić se zaustavio na 11 koševa i 4 skoka.

U ekipi Zlatibora najefikasniji je bio Brandon Mccoy s 9 poena i 8 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

VIDEO HIGHLIGHTS

IZJAVE TRENERA