Hrvatska
FOTO: Gorica tricama torpedirala Cibonu

FOTO: Gorica tricama torpedirala Cibonu

Autor: Branko Tabak

Sesarova topnička bojna pogodila je 15 trica iz 27 pokušaja!

U utakmici 20. kola HT Premijer lige Gorica je u Draženovom domu pobijedila Cibonu 84-89.

U reprizi polufinala Kupa Krešimira Ćosića Cibona je bolje otvorila susret i nakon prve četvrtine imala 11 poena prednosti (29-18). Preko Roka Prkačina na otvaranju druge dionice stigli su i do +13 (31-18). Još jednom su imali tu prednost (33-20), a onda uzeli mali predah.

Naime, tada započinje kanonada trica Goričana koja ih je na kraju dovela do pobjede. Prvo su Gospić i Majcunić tricama smanjili na 45-39, no Cibona se preko Bilinovca vratila na dvoznamenkastu prednost 51-41. Do velikog odmora gosti su se približili na -5 (53-48), a preko Petrovića tricom na otvaranju treće četvrtine poveli 53-55.

Bila je to prva od četiri povezane trice Goričana (Brzoja, Majcunić, Mazalin) koje su u tim trenucima držali goste u igri. U posljednju četvrtinu ušlo se s rezultatom 66-66.


Mini serijom preko Rebeca i Ramljaka Cibosi se odvajaju na 76-69 nakon svega 130 sekundi igre odlučujuće dionice. Najubojitije oružje Goričana, trice, ponovno utakmicu dovodi do egala. Mašić je zabio dvije. Vučić jednu za novo izjednačenje (78-78).

Preko Mazalina (bacanja) Gorica je i povela 78-80. Katić je u tim trenucima preuzeo ulogu lidera Cibone na sebe. Prvo je zabio bacanja za vodstvo 82-81, a nakon Kapustine trice kojom su gosti poveli 82-84, iz igre je poentirao za izjednačenje.

Ivan Vučić pogađa oba bacanja za prednost Gorice 84-86,  Matic Rebec gubi loptu, Brzoja promašuje oba bacanja, ali i hvata loptu pod prekršajem i u popravnom s linije slobodnih bacanja 12 sekundi prije kraja potvrđuje pobjedu gostiju (84-88).

Rozić je pokušao brzom tricom unijeti još malo dramaturgije, no nije bio uspješan, pa je Vucić jednim pogođenim bacanjem postavio konačni rezultat.

S 55 posto uspješnosti u šutu za tri poena Gorica je ostvarila pobjedu koja je ostavlja u igri za visok plasman uoči doigravanja. U ovom trenutku otvoren je lov na treće mjesto, no  u preostalih 13 kola nije isključena mogućnost i većih dostignuća Goričana.

Rezultati by SofaScore