Hrvatska
Gorica tricama torpedirala Škrljevo

Gorica tricama torpedirala Škrljevo

Autor: Duje Jurić

Obje momčadi se vratile iz samoizolacije.

Susret 8. kola HT Premjer lige nakon čak 15 postignutih trica pripao je ABA2 ligašu Gorici, koja je visokom razlikom pobijedila Adria Oil Škrljevo. Na kraju je bilo 111:73.

Bio je to susret dviju ekipa koje su izišle iz samoizolacije. I dok je Gorica posljednju utakmicu odigrala prije 24 dana protiv Cibone, Adria Oil Škrljevo je imalo nakon susreta sa Zadrom pauzu od 14 dana. Gosti košem Arkima Robertsona dolaze u prvo vodstvo, da bi već u slijedećem napadu tricom kapetana Ivana Majcunića domaćin poveo 3:2. I tada stiže post za obje ekipe koji je trajao tri minute. U šestoj minuti Gorica odlazi na plus deset ( (14:4).  Iako su Bikovi u dva navrata imali plus jedanaest (20-9, 22-11) na mini odmor otišlo se rezultatom 24:20 za Goricu. U prvoj četvrtini najučinkovitiji bio je Robertson koji je postigao 12 koševa. Kod domaćina kapetan Majcunić postigao je 6 koševa (dvije trice).

Druga četvrtina u znaku je domaćih trica. Igraći Gorice postigli su ih čak pet, ukupno 9 u prvom poluvremenu, uz konstataciju da je čak sedam Goričana poentiralo za tri. Marko Baković sa dvije trice u 15' dovodi Goricu u vodstvo od plus jedanaest 39:28. Domaćin dalekometnim projektilima održava prednost, da bi se na veliki odmor otišlo prednošću Bikova 49:38. Igrač sa Grenade u redovima  Zelenih Roberston u prvih je dvadeset minuta zabio 16 koševa, a na strani domaćina najučinkovitiji je bio Baković sa 11.

Kada se kanonada trica od strane domaće ekipe nastavila i u prvih pet minuta treće četvrtine (3) bilo je jasno da pobjeda ostaje u Turopolju. Naime u 25' domaćin ima prednost od plus dvadeset 66:46. Na isteku tridesete minute bilo je velikih 86:58. Trener Josip Sesar je stalnim promjenama držao visok ritam, koji gosti nisu mogli pratiti.

U posljednjih deset minuta Gorica je povećala prednost i došla do visoke pobjede. Kod domaćina svi igraći su postigli koševe. Najviše Baković 24, a Ivan Majcunić 16 u četiri trice. Kod Zelenih Roberston je zabio 23 koša.