Hrvatska
Regija
Gorica u međunarodnom debiju prokockala priliku protiv Studentskog centra

Gorica u međunarodnom debiju prokockala priliku protiv Studentskog centra

Nakon što su joj zbog zaraze upisana 4 poraza bez borbe...

U sklopu 2. balona ABA2 lige koji se igra u Banja Luci košarkaši Gorice večeras su debitirali u ovom natjecanju.


 Studentski centar   61 : 59   Gorica


Protivnik vrlo neugodan, Studentski centar iz Podgorice koji ove sezone nema niti jedan poraz, kako u ABA 2 ligi (4-0) tako i u crnogorskom prvenstvu (9-0). Na žalost, crnogorski košarkaši ostali su  i dalje neporaženi iako je Gorica imala veliku  šansu.

Bio je ovo sudar dva koncepta košarkaške igre, jedan koji se bazira na snazi, agresiji i skoku i drugi koji teži kombinatorici i preciznom šutu. Košarkaši Studentskog centra od prve su minute agresivno napadali Sesarove organizatore igre i natjerali ih na nekoliko izgubljenih lopti.

Na drugoj strani terena vrtili su pick igru ili jednostavno spuštali loptu u reket na visoke i snažne igrače koji su dominirali na otvaranju utakmice. Bikovi su se tako vrlo brzo našli u dvoznamenkastom zaostatku 5:15, ali su se pribrali i do kraja četvrtine smanjili na 17:21. Kuriozitet je da nitko od Goričana nije postigao više od 3 poena.

U 2. četvrtini studenti nastavljaju s vrlo snažnom igrom i u dva navrata dolaze do 12 poena prednosti. Trebalo je punih 15 minuta košarkašima Gorice da se adaptiraju na potpuno drukčiju košarku od one na koju su navikli i povežu redove, a tada je krenulo skidanje zaostatka. Majcunić je povezao nekoliko koševa i do velikog odmora bikovi se skroz približavaju studentima (32:37). 

U trećoj četvrtini Sesarova ekipa prikazala je najbolju košarku. Zatvorili su reket, ponajviše zahvaljujući Ljubičiću koji je jedini imao dovoljnu visinu i masu da parira protivnicima,  a igrači Nenada Trifunovića promašuju trice u serijama (3-20 ukupno večeras). U 25. minuti Batur izjednačuje, a Kalajžić polaganjem dovodi Goricu do prvog vodstva.

U zadnjoj četvrtini gledamo ravnopravnu borbu, ekipe se izmjenjuju u vodstvu, a dvije minute  prije kraja Majcunić vodi Goricu do najveće prednosti (58:54).  U utakmici s malo poena moglo je to biti dovoljno za pobjedu. Međutim, Hagedorn postiže svoje prve poene iz slobodnih bacanja, a Drobnjak pogađa težak šut za izjednačenje.

Mašić ubacuje jedno slobodno bacanje za minimalno vodstvo Gorice, a ključni trenutak događa se kada visoki i snažni Tejić promašuje oba slobodna bacanja. Međutim, studenti hvataju loptu i zatim iz trećeg pokušaja nakon napadačkih skokova ubacuju za njihovo minimalno vodstvo (59:60). 

Bikovi su imali 20 sekundi za zadnji napad, no Krapiću se sudi faul u napadu 7 sekundi prije kraja. Poslije minute odmora košarkaši Studentskog centra izvode loptu sa strane, Hagedorn je sam ko duh pod košem no ne koristi priliku za lagane poene nego trpi Mašićev prekršaj. Amerikanac pogađa samo jedno slobodno bacanje pa Gorica ima pet sekundi za zadnji napad pri -2 i priliku za moguću pobjedu. Na žalost, Mašić ne prihvaća dobro loptu i prilika za veliko iznenađenje odlazi u nepovrat. Na semaforu ostaje konačnih  59:61 te ostaje žal za propuštenom prilikom jer bikovi su se prezentirali  vrlo hrabrom izdanju pred fizčki nadmoćnijim suparnikom.

Međutim, unatoč porazu pokazatelj je ovo da će košarkaši Josipa Sesara itekako biti kompetitivni u ovom natjecanju.

Ponajbolja ekipa ove lige nadigrala ih je jedino u skoku (41-21). Da je samo koja od 20 promašenih trica ušla (8-28 ukupno) bikovi bi došli  do pobjede u svom debiju protiv vodećeg sastava lige.

U redovima Gorice danas je najefikasniji bio Ivan Majcunić s 14 poena, dok se Ante Krapić zaustavio na 10 poena.

Dobru igru prikazao je i Mate Kalajžić s 9 poena, 5 asistencija, 4 skoka i dvije ukradene lopte.

Studentski centar je predvodio Marko Tejić s 14 poena i 4 skoka.

VIDEO HIGHLIGHTS

KOMPLETNA STATISTIKA