Hrvatska
Gorica u nastavku sezone jača za centra s ABA ligaškim iskustvom

Gorica u nastavku sezone jača za centra s ABA ligaškim iskustvom

Autor: Teo Cilar

Mladi bosansko-hercegovački centra vraća se na hrvatske terene.

Imran Polutak (22, 208 cm) novi je igrač HT Premijer ligaša Gorice koja se tako dodatno pojačala za nastavak HT Premijer lige. Bivši mladi reprezentativac BiH, koji je rođen u Švicarskoj te ima dvojno državljanstvo ovih dviju država, vraća se na naše parkete. Prije dvije sezone igrao je za Zabok za koji je i odigrao svoju najbolju seniorsku karijeru kada je u prosjeku postizao 11.23 poena uz 4.46 skokova.

Ovaj košarkaš iza sebe ima i iskustvo igranja ABA lige koje je iskusio u dva navrata igrajući za Krku iz Novog Mesta. Prošle je sezone igrao za slovenskog prvoligaša Zlatorog gdje je bio na prosjeku od 8.9 poena i 4.3 skokova. Najbolju utakmicu odigrao je u pobjedi protiv Petrol Olimpije kojoj je zabio 26 poena uz 6 skokova. 

Ovo će mu biti peta profesionalna sezona i trebao bi biti od velike pomoći u borbi ispod koševa za momčad trenera Josipa Sesara. Podsjetimo, Gorica je u prvom kolu poražena na gostovanju kod GKK Šibenik s 86:79 nakon što su na poluvremu imali vostvo od 9 poena prednosti. Polutak će debitirati već danas u 2. kolu HT Premijer lige s početkom od 18 sati kada Gorica na domaćem terenu dočekuju novog premijerligaša, KK Bosco.