Hrvatska
Gorica u Sinju pogodila 'u sridu'

Gorica u Sinju pogodila 'u sridu'

Pobjednička serija Alkara zaustavljena je u 13. kolu.

Gorica se ovog puta pokazala kao prejak protivnik, iako je Alkar imao aktivan rezultat gotovo do samog kraja, piše portal Ferata.hr.

Alkar – Gorica 77:84 (17:22, 21:24, 19:12, 20:26)

Sinj – GSD Ivica Glavan Ićo. Gledatelja: 500
Suci: Josip Radojković (Split), Josip Jurčević (Split), Roko Hordov (Solin)

Alkar: Brocić (11), B. Jurela, Neal (22), I. Jurela, Kučan (5), Marić (7), Dukić, Tomašević, Vučić (20), Wembi (6), Jukić, Jacović (6).

Gorica: Miković (4), Vučić (14), Majcunić (8), Petrović (2), Babić (5), Mašić (9), Mazalin (13), Brzoja (7), Gospić (11), Kapusta (11).

Veliko grmljavinsko nevrijeme uoči i za vrijeme susreta u nekoliko je navrata prekidalo dvoboj, što je podsjetilo na prošlogodišnje nevolje u susretu istih protivnika. Naime, ovog puta nije prokišnjavalo, ali je pad napona gasio rasvjetu.

Gorica se nekako od starta autoritativno postavila, vrlo brzo je okrenula početno vodstvo Alkara i u nekoliko navrata bježala do sedam razlike, dok je na prvi mini predah semafor pokazao višak gostiju od pet koševa.

Ulazak u drugi period bio je uraganski sa strane sinjske momčadi. Odličnim rolama Vučića i Neala Alkar je preokrenuo na plus tri, sijevnule su i dvije trice u međuvremenu, pa se atmosfera za čas rasplamsala.

Četvrta osobna Wembija u ranoj fazi prilično je poremetila planove trenera Milačića, ali tada se razgoropadio Neal, držao Alkara u igri, međutim, u samoj završnici prvog dijela ipak gosti pokazuju širi spektar rješenja i na odmor odnose plus osam.

Ubacili su gosti još jedno bacanje na otvaranju treće četvrtine za plus devet, nakon čega je Alkar furiozno odgovorio i serijom 12-0 rezultat okrenuo u svoju korist. Gorica se oporavila, zabila sedam u nizu te ipak pred završni period ostvarila minimalnu prednost (57:58).

U 32. minuti Alkar je ponovno stigao do vodstva (62:60), gosti potom uzvraćaju i više ne dozvoljavaju novi preokret. Pet minuta prije kraja Gorica je brojala plus dva, nakon čega je u kratkom roku semafor pokazao i deset viška, što prelomilo ovu utakmicu.

Statistiku susreta možete pogledati ovdje.