Hrvatska
Gorica u Zaboku demonstrirala svoju moć i stigla do uvjerljive pobjede

Gorica u Zaboku demonstrirala svoju moć i stigla do uvjerljive pobjede

Autor: Tomislav Zrinšćak Tomislav Zrinščak Photo: KK Zabok

HT Premijer liga.

Gorica je opravdala ulogu favorita i izborila je uvjerljivu pobjedu u Zaboku od 24 koša razlike (72:96) u 6. kolu HT Premijer lige košarkaša Hrvatske. Zabok je solidno parirao tek prvu četvrtinu, a sve ostalo je bilo na strani gostiju.

Minutu i pol prije kraja prve četvrtine na semaforu je nakon polaganja Levanić-Kutnog na semaforu stajalo 15:17, a onda je Sesar pozvao minutu odmora nakon koje goste do kraja tog dijela igre rade seriju od 7:0 i imaju vodstvo od 9 koševa viška.

Odlično je prvu četvrtinu kod gostiju otvorio Konjević koji je na kontu imao 11 koševa, da bi se u drugoj četvrtini na njega odlično nadovezao Cvitković, koji je prvo poluvrijeme završio s istim brojem koševa, a Gorica je već na poluvremenu imala 14 koševa viška (33:47).

Nakon minute igre u nastavku i trica Kalajžića i Cinca Gorica u 22. minuti prvi puta ima +20 (33:53). U drugom poluvremenu raspoloženi Črnjević uspio je s dvije vezane trice spustiti Zabok na -14 (43:57), ali bolje od toga nije moglo. Gosti su do kraja odigrali angažirano i odgovorno i njihova je prednost rasla iz minute u minutu. Najvećih +26 (60:86) gosti imaju u 35. minuti nakon polaganja Bakovića, da bi utakmica završila rezultatom 72:96.

Zabok je predvodio Antonio Črnjević s double-double učinkom od 17 koševa i 11 skokova, čemu je pridodao i 5 asistencija. Josip Popić također je postigao 17 koševa uz 8 skokova. Kod gostiju najbolji je bio Davor Konjević sa 17 koševa, Karlo Uljarević postigao je 13, a Mate Kalajžić 12 koševa uz 8 asistencija.

Standings provided by SofaScore LiveScore