Hrvatska
Gorica u završnici do pobjede u Dubravi i F8 Kupa…

Gorica u završnici do pobjede u Dubravi i F8 Kupa…

Kod rezultata 78-78 Dubrava je imala napad...Završilo je 78-86 za Goricu.

Iako se prije susreta Dubrave Furnir i Gorice očekivala sigurna pobjeda Goričana i plasman na završni F8 turnir Kupa Krešimira Ćosića do pobjede je momčad Josipa Sesara stigla tek u posljednje dvije minute i slavila 86:78. Dubrava Furnir je kao i protiv Zadra prije tri dana odlično otvorila susret i nakon trice Josipa Gulama povela 14:4 u 6.minuti. 

Raspoložen je bio Marko Šarac koji je vukao Lavove, a odlične minute odradio je i Fran Vujić. Nakon trice najboljeg igrača Gorice Ante Gospića gosti su zaostajali 4 koša (25:21)  na isteku prve četvrtine. Dubrava Furnir je vodila do 13.minute, kada Gorica prvi puta tricom Petra Babića vodi 30:29. Tada su uslijedile najbolje minute gostiju koji rade seriju 13:0 preko Gospića i Mislava Brzoje i vode 45:33. Na poluvremenu je bilo 52:40.

Dubravaši su u nastavku zonskom obranom sjeckali prednost Gorice, a uzbuđenja u posljednjoj četvrtini najavila je trica Ivana Tvrtka Majića sa zvukom sirene na isteku treće četvrtine kada je bilo 66:59 za Goricu. Da će završnica biti dramatična potvrdila je trica centra Dubrave Furnir Kristijana Šutala za mini prednost Gorice 69:67 na ulasku u posljednjih šest minuta. Sjajnu su završnicu u obrani odigrali Dubravaši koji su na tri i pol minute prije kraja košem Vujića poveli 73:72. S dvije trice Ante Mašića i Babića gosti se vraćaju u prednost, a sve se zakompliciralo nakon poena Vujića i raspoloženog Petra Perića u nastavku koji je uz koš i dodatno izjednačio (78:78) koliko je bilo na ulasku u posljednje dvije minute. Imala je Dubrava Furnir priliku i povesti, ali je Vujić promašio tricu, a košem i dodatnim bacanjem Gospić vraća prednost Gorici. Izgubljenu loptu Lavova nakon skoka u napadu kažnjava Ivan Vučić.

Tako je Gorica uz 20 poena Gospića, 14 Babića i 11 Vučića izborila završni turnir, a Dubravi Furnir ostaje utjeha da je prikazala puno bolju igru nego u posljednjim utakmicama. Sastav trenera Vladimira Krstića imao je pet dvocifrenih strijelaca, a predvodio ih je Perić (15). Po 14 su dodali Šarac i Šutalo, a 10 Vujić i Smolić.

Dubrava Furnir se okreće HT Premijer ligi i nedjeljnom gostovanju u Osijeku.