Hrvatska
Gorica uvjerljiva u derbiju kola Prve lige košarkaša

Gorica uvjerljiva u derbiju kola Prve lige košarkaša

Autor: Teo Cilar

Agrodalm je samo u prvih deset minuta parirao raspoloženim gostima.

Derbi dvije neporažene momčadi Prve lige košarkaša igran je u Zagrebu gdje je domaći Agrodalm ugostio Goricu. Gosti su bili uvjerljivi te su upisali i sedmu pobjedu iz isto toliko susreta, a sada su ostali jedina momčad bez poraza.

Agrodalm-Gorica 69:93 (17:23, 20:28, 18:21, 14:21)

Kompletna statistika utakmice

Gorica je odlično otvorila utakmicu već je nakon minute igre bilo 7:0. Kod rezultata 4:12 za goste, krenuli su i domaćini koji serijom 9:0 koju tricom zaključuje Domagoj Matić dolaze do prvog i jedinog vodstva od 13:12 na susretu. Završne tri minute četvrtine pripadaju Gorici koja prvu četvrtinu zaključuje serijom 11:4 za vodstvo 23:17.

Gorica je vrlo brzo došla do dvoznamenkaste prednosti u drugoj četvrtini, a nakon što su pogodili tri trice u nizu imaju 37:51 na poluvremenu. Gosti su u prvom poluvremenu pogodili sedam trica i uhatili 26 skokova u odnosu na domaćih 12. 

Košarkaši Gorice u trećoj četvrtini dolaze do 69:43, a Agrodalm nešto kasnije serijom 12:1 dolazi na minus 15, ali bliže od ovoga nisu uspjeli. Na kraju potpuno zaslužena pobjeda gostiju koji su dobili sve četvrtine na susretu, a najveća prednost na susretu bila je 26 poena. Zanimljivo, prva petorka Agrodalma bila je uspješnija od prve petorke Gorice s ukupnih 67:36, ali je zato klupa gostiju deklasirala domaću s ukupnih 57:2. 

Ante Mašić predvodio je Goricu s 24 poena, osam skokova i dvije asistencije. Marko Baković i Ivan Ćubela postigli su po 15 poena, prvi je uhvatio i četiri skoka uz tri osvojene lopte dok je Ćubela osam puta uspješno skočio i asistirao dva puta. Kod Agrodalma Matić 20 poena, četiri skoka i četiri asista, Damir Mijić je ubacio 14, a Ante Žužul 12 uz devet skokova. 

Iduće 8. kolo biti će vrlo zanimljivo, Gorica koja je prva i slobodno možemo reći gotovo pa siguran putnik u HT Premijer ligu dočekuje četvrti Rudeš koji je na omjeru 5-2, a vrlo bitan susret igra drugi Agrodalm protiv trećeg Bosca. Obje momčadi su na omjeru 6-1.