Hrvatska
Gorica uvjerljivo i kroz Karlovac

Gorica uvjerljivo i kroz Karlovac

Autor: Teo Cilar

Šanac upisao peti poraz u nizu te se nalazi na posljednjem mjestu ljestvice.

Mario Gašparović i njegov Šanac imati će težak posao u posljednjih sedam kola Prve muške lige. Poraz 61:91 od Gorice bio im je peti uzastopni te se nalaze na posljednjem mjestu ljestvice.

Šanac Karlovac-Gorica 61:91 (16:23, 20:28, 10:15, 15:25)

Kompletna statistika utakmice

Košarkaši Gorice opravdali su ulogu favorita protiv oslabljenog domaćina koji muku muči sa ozljedama i bolešću. Teško da bi imali priliku i da su bili kompletni u ovom susretu protiv vodeće momčadi, ali Šanac je u drugom dijelu prvenstva upisao jednu pobjedu i od tada zaredao sa pet uzastopnih poraza te se nalazi na posljednjem mjestu s četiri pobjede i 11 poraza. Isti broj pobjeda ima i Pula kao i Grafičar koji danas u podravskom derbiju dočekuje Podravac iz Virja.

Šanac u susretu protiv Gorice nije imao šansi, gosti su bili uvjerljivo bolji, dobili su sve četvrtine na utakmici za konačnih plus 30. Ivan Majcunić predvodio je Goricu s 24 poena, 6 skokova i 4 asistencije, Ivan Ćubela zabio je 14 uz 5 asistencija, a Marko Baković 12 uz 7 skokova. Kod domaćina je Filip Mileta s 24 poena i 12 skokova bio jedini dvoznamenkasti i raspoloženi igrač. 

Gorica u idućem kolu dočekuje Grafičar iz Ludbrega, a Šanac će na teško gostovanje u Zagreb kod Bosca.