Hrvatska
Gorica uvjerljivom pobjedom protiv Furnira napravila značajan korak za bijeg s dna ljestvice

Gorica uvjerljivom pobjedom protiv Furnira napravila značajan korak za bijeg s dna ljestvice

Autor: Krešimir Galić Photo: Marin Sušić/HKS

Unaprijed odigrana utakmica 22. kola

U unaprijed igranoj utakmici 22.kola HT Premijer lige Gorica je kao gost u KC Dražen Petrović slavila protiv Furnira 77:61 i dohvatila značajnu pobjedu u borbi za ostanak. Dubravaši nakon ulaska u Ligu za prvaka i odlaska najboljeg igrača Taveiona Hollingswortha nisu uspjeli pronaći igru koju su pružali u posljednja dva mjeseca. Predvođeni Milanom Lužaićem koji je ubacio 15 od 30 poena Gorice gosti su sredinom druge četvrtine imali +14 (30:16). Na poluvremenu je bilo 42:26, a sve nade Furnira nestale su nakon serije Gorice 12:0 za 54:30 sredinom treće četvrtine.

”Siguran sam da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu, ali očigledno igrači nisu bili mentalno u utakmici. Željeli smo ovu utakmicu pobijediti, međutim Gorica je apsolutno zasluženo dobila ovu utakmicu i čestitam im na tome. Što reći o utakmici u kojoj smo bacanja šutirali 8/19, a trice 1/21 od čega je 19 bilo otvoreno. Rekao sam igračima da samo sebi određuju put kojim će ići, a to znači odlučuju hoće li ići na veću razinu ili ostati ovdje gdje jesu. Sigurno će ova dva mjeseca u Ligi za prvaka pokazati tko je za budućnost kluba”…kazao je vidno razočarani trener Furnira Jeronimo Šarin.

”Nama je ova utakmica puno više značila što smo i pokazali na samom startu. Prvo poluvrijeme smo bili odlični u obrani i primili samo 26 poena i postavili se onako kako sam i priželjkivao. Napravili smo sve da se Bošnjak ne razigra i to je urodilo plodom. Vrlo važna pobjeda s kojom smo došli na korak od ostalih klubova u donjem domu. Nadam se da ćemo i iduće subote protiv Dinama biti pravi i upisati još jednu pobjedu”…kazao je Braslav Turić, trener Gorice.

Lužaić je ubacio 22 poena, Dino Cinac 13 (9sk), a Ivan Batur 10. Kod Furnira koji je trice šutirao 1/21 na svom prosjeku bio je tek Matej Bošnjak s 20 poena i 6 skokova. Filip Bjelanović je u završnici dodao 12.