Hrvatska
Gorica Zadru nanijela treći poraz u HT Premijer ligi u nizu, ozlijedio se Junaković

Gorica Zadru nanijela treći poraz u HT Premijer ligi u nizu, ozlijedio se Junaković

Autor: Branko Tabak

Sjajni Borna Kapusta i Dino Cinac uništili prvaka

Miki Starčević je kako je i najavio, nakon Sonik Puntamike skinuo i Zadar. Gorica je pobjedom 97- 89 potvrdila svoj nastup u Ligi za prvaka, a Zadar trećim porazom u HT Premijer ligi u nizu zabrinuo svoje navijače uoči Final Foura Kupa Krešimir Ćosić.

Teško se prisjetiti kada je Zadar u domaćem prvenstvu posljednji puta imao seriju od tri poraza. Sve je počelo u Sinju kod Alkara, nastavilo se na Višnjiku s Cibonom, a kulminiralo večeras u Gorici.

Sjajni Borna Kapusta je predvodio Goričane s 25 poena i 10 asistencija, Dino Cinac je uz 18 poena imao 10 skokova, a svestrani Karlo Uljarević uz 15 poena 7 skokova i 4 asistencije. Jako dobro je odigrao i Mate Kalajžić (15 poena, 5 skokova, 3 asistencije), dok je Ante Mašić u pobjedu ugradio 11 poena.

Kod Zadrana, koji su nastupili bez trenera Vladimira Anzulovića te Darija Drežnjaka i Aleksandra Bursaća istaknuo se Martin Junaković s 19 poena i 6 asistencija, no morao je napustiti igru zbog ozljede. Dominik Mavra je postigao 18 poena, ali Zadar je generalno pokazao premalo da bi ozbiljnije zaigrao na pobjedu.

Valja naglasiti kako Miki Starčević nije mogao računati na usluge Marka Bakovića čime ova pobjeda Goričana postaje još vrjednija.

Goricu u srijedu na Gripama očekuje Kup utakmica protiv momčadi Splita. Ovakvom igrom, sigurno mogu parirati Žutima i napasti Final Four.

Zadrani u ABA ligi u nedjelju gostuju kod Crvene zvezde u Beogradu. 

Standings provided by SofaScore LiveScore