Hrvatska
Gorica "zagrijala" Bosco na plus 30

Gorica "zagrijala" Bosco na plus 30

Autor: Teo Cilar

Košarkaši Gorice sa stilom su došli do prve pobjede u HT Premijer ligi dok je Bosco i drugim uvjerljivim porazom u dva kola na začelju prvenstvene ljestvice.

Dvoboj novih HT Premijer ligaša, točnije povratnika u najviši rang Gorice i Bosca uvjerljivo je pripao domaćinima. Gorica je od samog početka dala do znanja gostima da bodove iz njihove dvorane odnijeti neće i na kraju slavila s 98:68.

Pitanje pobjednika u ovoj utakmici riješeno je već nakon prve četvrtine. Gorica je silovito krenula i već su nakon nešto više od 30 sekundi igre bili na 5:0, a nakon tri i pol minute igre na semaforu je svjetlilo 17:4. Do kraja četvrtine razlika je narasla na ogromnih 32:9. 

Početkom druge četvrtine Karlo Mikšić povisuje na 34:9, a tada je i Bosco odigrao nešto i tricama Jure Gunjine i Petra Ogrizovića smanjuju na 34:15. Sredinom četvrtine došli su i do minus 14, ali bliže nisu mogli. Domaćini su odgovorili serijom 7:0 i opet pobjegli na iznad 20 razlike. Gorica je na odmor otišla sigurnim vodstvom 52:32 što je značilo da su gosti uspjeli dobiti drugu četvrtinu. 

Drugo poluvrijeme otvoreno je tricama, kod domaćih je bio precizan Borna Kapusta, a za goste je zabio Ivan Perković. Gorica je održavala dvadesetak poena prednosti sve do tri i pol minute do kraja perioda kada opet ubacuju u brzinu više i odlaze na 27 poena prednosti. 

Opuštanja kod momaka trenera Josipa Sesara nije bilo ni u posljednjoj četvrtini unatoč ogromnoj razlici. Na nešto više od dvije minute do kraja Gorica je došla i do najviše prednosti na utakmici 93:58 poslije trice najboljeg strijelca utakmice Ljube Prgometa. Na kraju je završilo s okruglih 30 poena razike. 

Prgomet je predvodio Goricu s 22 poena, 16 je ubacio Marko Baković, a po 15 Marin Zrnić i Karlo Mikšić. Odličan je bio i Ivan Majcunić s 11 poena, čak 7 osvojenih lopti i 5 asistencija, a valja istaknuti i Bornu Kapustu koji je ubacio svega 5 poena, ali ispucao je svega tri lopte, ali zato je asistirao čak 10 puta. Kod gostiju bolji od ostalih Ogrizović s 13 poena, 6 skokova, 5 asistencija i 4 osvojene lopte, Stjepan Tešija zabio je 12 uz  5 skokova i dvije asistencije.