Hrvatska
Gorica zaledila Puntamičane na -42

Gorica zaledila Puntamičane na -42

Dominacija.

Košarkaši Sonik Puntamike uvjerljivo su poraženi na gostovanju kod Gorice u 20. kolu HT Premijer lige. Oslabljeni neigranjem dvojice bitnih igrača Daniela Zovka i Sandra Rašića, Puntamičani nisu uspjeli parirati favoriziranom domaćinu te su parket napustili s 42 poena minusa (103-61).

Početak susreta nije odavao da ćemo gledati jednosmjernu utakmicu. Prvih pet minuta je proteklo u izjednačenoj igri, a Zadrani su ekspresno odgovorili i na domaću seriju 8-0 te sve do posljednjih sekundi prve četvrtine i trice Karla Uljarevića bili na posjedu zaostatka. U sličnom ritmu se nastavilo sve do sredine druge dionice kada su domaćini podigli agresivnost na defenzivnoj strani parketa i u manje od dvije minute se odvojili na dvoznamenkastu prednost. Na veliki odmor se otišlo s 14 poena viška za Goricu (45-31) koja je nastavila visokim ritmom lomiti desetkovane goste. Kako je vrijeme odmicalo, do izražaja je sve više dolazila šira klupa domaćeg sastava koji je praktički iz minute u minutu povećavao prednost te se nije zaustavio sve do konačnih 103-61.

Najefikasniji u pobjedničkim redovima bili su Lovro Mazalin s 20 poena i devet skokova, te Maj Kovačević sa 17 poena, dok su jedini dvoznamenkasti kod Sonika bili Ante Gospić s 18, te Lovro Runjić i Teo Petani s 14, odnosno 11 koševa.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore