Hrvatska
Regija
Gorica tricama potopila Podgoricu

Gorica tricama potopila Podgoricu

Autor: Branko Tabak

Goričani teoretski ostali u igri za doigravanje.

Gorica je stigla do treće pobjede u ABA 2 ligi i uoči posljednjeg balona ostala, makar teoretski, u igri za plasman u doigravanje. Igrači Josipa Sesara su pobijedili momčad Podgorice 65-72.

Od početka susreta Goričani su imali prednost. Na poluvremenu ona je iznosila pet poena (42-37), prema prikazanom mogla je biti i veća.

Slijedi razdoblje odlične igre Gorice u trećoj četvrtini i bijeg na 16 poena viška (57-41). Agresivnom igrom Podgoričani se do ulasku u posljednju četvrtinu približavaju na 10 poena minusa (50-60).

Crnogorci na otvaranju 'završnog čina' dodatno spuštaju zaostatak (60-52), a onda napadački post Gorice tricom na sjajnu asistenciju Karla Uljarevića prekida Ante Mašić (63-52). Taj je trenutak značajno odredio nastavak susreta. Grč u igri je nestao, ruka se opustila pa je novom tricom, ovoga puta Uljarevićevom, Gorica otišla na ugodnih 12 poena viška (67-55) nepunih 6 minuta prije kraja. Nervoza i nestrpljenje u igri se preselilo na protivničku stranu. Kaznio je to Ivan Majcunić 14. tricom Gorice za 72-56. Priči je tu bio kraj. 

Ono što najviše veseli je činjenica da je Gorica u ovim utakmicama stekla ogromno iskustvo igranja važnih susreta, iskustvo koje bi završnicu HT Premijer lige moglo učiniti vrlo zanimljivom. 

Čak tri igrača Gorice postigli su po 13 poena, Mašić, Batur i Majcunić, Uljarević ih je postigao 9, Kapusta 8, a Baković i Ljubičić po 7. 

U posljednjem balonu Gorica se sastaje sa Zlatiborom, MZT-om i Sutjeskom. Podgorica je s omjerom 5-5 na graničnoj poziciji zone doigravanja. Gorica ima omjer 3-7. Podsjetimo prva četiri poraza upisana su joj bez borbe jer su Goričani zbog korona krize propustili prvi balon.